Heittäytyminen vaati uskallusta, mutta kannatti

5.11.19

Tyrnäväläinen Suvi-Tuuli Teerinkoski näytteli pääosan Diva of Finland -elokuvassa.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Suvi-Tuuli Teerinkosken syksyä ovat maustaneet tavanomaisesta opiskelijaelämästä poikkeavat kiireet. Lokakuun alku kului 11. päivä ensi-iltansa saaneen Diva of Finland -elokuvan promootiokiertueella.

Tyrnävällä kasvaneella Teerinkoskella on elokuvassa päärooli tähteydestä haaveilevana Hennana. Lukiolainen nauttii muiden oppilaiden ihailusta ja haluaa valloittaa maailman, mutta kokee kolauksen, kun paikkakunnalle muuttaa eteläisestä Suomesta lahjakas ja Hennan varjoonsa jättävä Silja.

Seuraa kateutta ja ankaraa kilpailua suosiosta.

Onko pääroolin esittäjä nähnyt samankaltaisia ilmiöitä myös oikeassa elämässä?

– Voi pojat, on, puuskahtaa Suvi-Tuuli Teerinkoski.

Teerinkoski sanoo itse päässeensä lukioaikana helpolla. Hän kertoo, ettei koskaan alkanut esittää roolia arvoasteikossa noustakseen tai ylipäätään kuulunut suosituimpien tyttöjen porukkaan. Silti hän tunnistaa ilmiön.

– Toisesta puhutaan pahaa selän takana ja koetetaan repiä häntä alemmas. Suosiosta kilpaillaan, sillä sen ajatellaan jotenkin parantavan elämänlaatua, Teerinkoski pohtii.

 

Heittäytyminen toi itsevarmuutta

Vaikka Suvi-Tuuli Teerinkosken kasvot ovat näkyneet viime viikkoina suomalaisten elokuvateattereiden valkokankailla, hän sanoo, ettei elämä ole juurikaan muuttunut. Logopedian opinnot Oulun yliopistossa jatkuvat entiseen tapaan.

– Minua ei juurikaan tunnisteta, sillä näytän elokuvassa niin erilaiselta kuin tavallisesti.

Ennen elokuvan kuvauksia Suvi-Tuulin Teerinkoski oli esiintynyt vain lukion kevätmusikaalissa. Kun rehtori välitti Wilmassa viestin elokuvan koekuvauksista, Teerinkoski tunsi tilaisuuden olevan häntä varten. Päärooli irtosi kolmen koekuvauksen jälkeen.

Elokuva kuvattiin kevättalvella 2018. Vain vaativimpia kohtauksia harjoiteltiin ohjaajan ja neljää suurinta roolia esittävien kesken etukäteen.

Kokematon näyttelijä joutui heittäytymään. Heittäytymisen taito oli paras oppi, jonka elokuvan tekemisestä sai.

– Näytteleminen opetti itsekontrollista hellittämistä.

– Sitä vaadittiin erityisesti kohtauksessa, jossa Henna menee selvittelemään Siljan ja kaksosten välistä taistelua. Se oli minulle niin voimallinen kokemus, että itkin kohtauksen jälkeen.

– Itsensä voittaminen toi itseluottamusta. Kun pystyin tekemään sen, minusta tuntuu, että miksen pystyisi jotain muutakin.

 

Työt kameran edessä kiinnostavat

Elokuvan näytökset teattereissa ovat jo päättyneet, mitta näytteleminen kangastelee mielessä edelleen. Teerinkoski seuraa koekuvausmahdollisuuksia parilta Facebook-sivustolta ja on mukana improvisaatioon keskittyvässä PahkiSpeksi-ryhmässä. Logopedian opinnot hän aikoo joka tapauksessa käydä loppuun.

– Vaikka pidän näyttelemisestä, alan opinnot eivät vedä puoleensa. Kameralle teen silti mielelläni hommia, jos tilaisuuksia vain avautuu.

Diva of Finland. Käsikirjoitus ja ohjaus Maria Veijalainen. Pääosissa Suvi-Tuuli Teerinkoski, Linda Manelius, Jutta Myllykoski, Sonja Sippala. Silva Mysterium Oy.

Anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä