Tuttu, nuorekas ja dynaaminen, kuvailee uusi kirkkoherra Pekka Tuomikoski Limingan seurakuntaa

4.11.19

Tuntuu ihmeelliseltä ja hienolta, että näin moni liminkalainen on luottanut minuun ja halunnut minut hoitamaan kirkkoherran tehtävää, iloitsee Limingan kirkkoherraksi valittu Pekka Tuomikoski.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Mari Aho-Palola .

Sunnuntaina, varsinaisena vaalipäivänä, Tuomikoskien kodin pihalla olevaan lipputankoon nostettiin Suomen lippu. Raahen seurakunnan kappalaisena toimiva Tuomikoski lähti työtehtävään, Siikajoella pidettyyn kastejuhlaan. Illalla koti täyttyi vaalitulosta jännittävistä ystävistä ja sukulaisista.

– Kiitollisena ajattelen, kuinka moni jakoi onnen valinnastani.

– Mahtavinta on ollut kokemus yhteisöllisyydestä ja siitä että minut ihan oikeasti haluttiin kirkkoherraksi.

– Sunnuntai oli minulle juhlava ja pysäyttävä päivä. Kunpa pystyisin jakamaan tämän hyvän tunteen ja siunauksen tunteen kaikille liminkalaisille. Toivottavasti työssäni kirkkoherrana saan tehtyä tekoja, joilla välitän Jumalan rakkautta.

Limingan kirkkoherranvaalin äänestysprosentti oli 35,92%.

– Aikana, jona on paljon maallistumista ja kirkosta vieraantumista, tätä voi pitää hyvänä uutisena. Aivan mahtavaa oli sekin, että vaaliuurnille lähti paljon nuoria aikuisia, Tuomikoski iloitsee.

– Vaalitulos antaa tunteen, että en ole yksin enkä todellakaan vain omalla asialla. Seurakunnallinen työ on tärkeää myös heille, jotka ovat minua tukeneet.

Alkuviikosta Tuomikoski pitää muutaman vapaapäivän ja palaa sitten vielä Raahen kappalaisen työtehtäviin.

– Alustavasti on puhuttu, että työni Limingan kirkkoherrana voisi alkaa helmikuussa 2020.

– Olen asunut Limingassa vajaat 20 vuotta. Limingan seurakunta on tuttu, nuorekas ja dynaaminen. Siinä on paljon potentiaalia. Saamme yhdessä toimia Limingan kotiseurakunnan parhaaksi, Tuomikoski tiivistää.

Tuomikoski ei näe Limingan seurakunnan toiminnassa suuria muutostarpeita.

– Päinvastoin – Ilkka Tornbergin tekemän työn pohjalta hyvä jatkaa. Sitä paitsi jos muutoksia kaivataan, niitä ei tee kirkkoherra yksin vaan sellaiset tehdään yhdessä.

Vaalituloksen ratkettua on myös kiitoksen aika:

– Kiitokset Heidi-vaimolle, kaikille yhdeksälle lapsellemme, vävypojalle sekä poikien tyttöystäville, vanhemmilleni Tuomolle ja Helenalle, kaikille ystäville, kaikille mahtaville liminkalaisille. Kiitos myös kahdelle muulle ehdokkaalle, Saila Karppiselle ja Riitta Valtokarille.

Limingan kirkkoherranvaalissa Pekka Tuomikoki sai äänistä 48,5 prosenttia (862 ääntä). Riitta Valtokari sai äänistä 35,2 prosenttia (626 ääntä) ja Saila Karppinen 16,3 prosenttia (291 ääntä).

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Limingan seurakunta