Ulla Puistola toimii gynekologisten syöpäsairauksien lääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Vuoden syöpälääkäri sai aplodit

6.11.19

Oululainen ylilääkäri, professori ja kirkkovaltuutettu Ulla Puistola sai arvostavat aplodit kirkkovaltuuston kokouksessa tiistai-iltana.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Syöpäsäätiö valitsi lokakuussa vuoden 2019  syöpälääkäriksi oululaisen professorin, ylilääkäri Ulla Puistolan. Eilen tiistaina seurakunnan luottamushenkilönä toimiva Puistola sai valinnan johdosta raikuvat aplodit Oulun seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Rauhan Tervehdys haastatteli Puistolaa toukokuussa 2017. Haastattelussa Puistola kertoi harrastavansa teologiaa. Arvostettu lääkäri kertoi jutussa ihastuneensa jo teologisen tiedekunnan valintakokeen kysymyksiin.

Ihania kirjoja, ihania kysymyksiä, Puistola kommentoi koekysymyksiä, joista hän selvisi ja pääsi teologian opiskelijaksi.

Puistola kertoi lehden lukijoille uskovansa, että opinnot antavat hänelle lisävalmiuksia lääkärin työhön

Näin Puistola puhui haastattelussa:

– Vaikka lääkäri tapaa osastoilla aiempaa harvemmin potilaita, kohtaa hän sairastuneen leikkauksen jälkeen ja diagnoosin selvittyä. Joskus lääkärin tehtävä on kertoa uutinen, jota sairastunut pelkää: toivoa paranemisesta on vain vähän tai ei lainkaan.
–  Tieto on sairastuneelle usein shokki, ja lääkärin olisi pystyttävä olemaan ihmisen tukena.

Yhteisen kirkkovaltuuston lisäksi Puistola toimii Tuiran seurakunnan seurakuntaneuvostossa.

Puistola toimii gynekologisten syöpäsairauksien lääkärinä Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Häntä kuvaillaan palkinnon perusteluissa tinkimättömänä potilaiden oikeuksien puolestapuhujana. Hän on myös potilaiden keskuudessa hyvin pidetty ja arvostettu.

Lue Ulla Puistolan haastattelu Rauhan Tervehdyksessä kokonaisuudessaan:

Teologiasta apua lääkärin työhön

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tuiran seurakunta