Kuva: Ylöjärven seurakunta. Jouluhartaus ja ehtoollinen.

Jouluhartauden pitäjät voi tilata vaikka työpaikalle

4.12.19

Esimerkiksi papin ja kanttorin voi pyytää työpaikan omaan joulutilaisuuteen ottamalla yhteyttä lähimpään kirkkoherranvirastoon tai tuttuun pappiin. Työyhteisöt ovat tervetulleita myös kirkkoihin.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Aarne Ormio / Kirkon kuvapankki .

Tuttuja joululauluja yhdessä laulaen, jouluevankeliumin luku ja lyhyt hiljentyminen kahvitunnilla. Esimerkiksi tällainen voi olla työpaikalla pidettävä jouluhartaus.

– Jouluhartauden järjestämistä voi kysyä mistä tahansa seurakunnasta, kertoo Karjasillan seurakunnan kappalainen Kimmo Kieksi.

Vilkkaimpina vuosina Oulussa on pidetty työpaikoilla kymmeniä jouluhartauksia, ja joka vuosi niitä on ollut vähintään muutamia.

Kieksi tietää, että yhteisen ajan löytäminen on monessa paikassa vaikeaa. Yhteinen joulujuhla voi olla niitä harvoja tilaisuuksia, kun koko työyhteisö on koolla.

Ohjelma räätälöidään toiveiden mukaiseksi.

 

Mikäli seurakunta pyydetään juhlaan mukaan, tilaisuuden ohjelma räätälöidään sisällön ja ajankohdan suhteen yritysten toiveiden mukaan.

Aina ei tarvitse olla konkreettisesti työpaikalla, vaan työyhteisön jouluhartauden voi järjestää myös kirkossa.

Kieksi vinkkaa, että yksi mahdollisuus voisi olla avoin aamupalahetki, johon yhdistettäisiin kauneimpien joululaulujen laulaminen ja pieni hartaus. Tällöin myös yksinyrittäjien olisi helppo tulla mukaan isompaan joukkoon.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat