Keräysjohtaja toivoo, että hauska päivämäärä poikii huikeita keräysideoita

20.12.19

Päivämäärä 0202 2020 käynnistää hyvän tekemisen perheiden hyväksi. Keräysjohtaja Tapio Pajunen Yhteisvastuukeräyksestä haastaa ideoimaan, miten hauska luku poikisi varoja keräyksen hyväksi.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Pixabay .

Kirkon suurkeräys, Yhteisvastuukeräys, on alkanut kerran vuodessa jo 70 vuoden ajan  – ja usein juuri helmikuussa.

Koskaan aikaisemmin keräyksen aloituspäivämäärä ei ehkä ole ollut yhtä mielikuvituksellinen kuin tulevana keväänä.
Keräyksen starttipäivä on sunnuntai 2.2.2020. Kun ajankohdan kirjoittaa 0202 2020 -muodossa, kyse on hauskasta palindromista. Luku on etu- ja takaperin sama.

Yhteisvastuukeräyksen keräysjohtaja Tapio Pajunen Kirkkopalveluista, onko päivämäärä 0202 2020 herättänyt ylimääräistä kiinnostusta 70-vuotisjuhliaan keväällä viettävää keräystä kohtaan?

– Keräystoimistossa emme ole kuulleet mistään kuningasideasta, mutta epäilemättä luku pitäisi voida hyödyntää keräyksen hyväksi.

Uusia maksutapoja käteisen rinnalle

Pajusen mukaan helmikuun 2. päivänä 2020 alkava keräys jää mieleen – toivottavasti runsaan loppusaldon vuoksi – mutta myös siksi, että seurakunnat ottavat kevään aikana rohkeasti käyttöön kortti- tai mobiilimaksun.

– Käteisen aika alkaa olla ohi. 0202 2020 on siis eräänlainen uusi alku keräyksessä. Ainakin olemme mainostaneet kovasti uusia maksutapoja. Toki osassa seurakuntia esimerkiksi mobiilimaksaminen on tuttua aiemmilta vuosilta.

Pajunen kehottaa leikkimään niin aloituspäivän numeroilla keräyksen hyväksi kuin miettimään, voisiko vaikkapa oma harrastus poikia hyväntekeväisyyttä.

– Tästä pohjoisessa antaa esimerkkiä Oulun hiippakunnan  piispa Jukka Keskitalo, joka pyöräilyn harrastajana ideoi syksyllä Piispanpyöräily-hyväntekeväisyystempauksen.

Pajunen kertoo myös artisti Anssi Sumiloffista, joka antoi tänä vuonna oman osaamisensa keräyksen hyväksi Yhteisvastuu-räpin muodossa.

– Näin toimii nykysukupolvi, Pajunen toteaa räpistä.

Vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys tukee perheitä. Varoja saavat kotimaassa Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset. Osa tuotosta jää perinteisesti seurakuntiin.

Suurin siivu, 60 prosenttia tuotosta menee ulkomaille Kirkon Ulkomaanavun kautta.