Henna Heinola, Ella Kukkonen ja Emma Puolakanaho ovat mukana Nuoret sydämet -ryhmässä.

Muhoksen seurakuntanuoret tarjoavat apua kaikenlaisiin kotiaskareisiin

11.12.19

Kotitöistä saatava raha käytetään paikallisten perheiden auttamiseen.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Marita Ahlgren .

Siivousta, lumitöitä, ikkunanpesua, lastenhoitoa. Muhoksen seurakunnan Nuoret sydämet -ryhmä on valmis tekemään monenlaisia kodinaskareita kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen.

Kahdenkymmenen euron tuntitaksalla kotiin tulee kaksi nuorta kerrallaan. Mukana on aina myös seurakunnan työntekijä. Työstä saatava tuotto ohjautuu lyhentämättömänä seurakunnan diakoniseen perhetyöhön eli paikallisten perheiden auttamiseen.

Kolme vuotta koossa ollut ryhmä on vuosien saatossa tehnyt töitä siivouksesta kukkapenkkien perustamiseen. Alusta saakka mukana olleen Henna Heinolan mieleen on jäänyt erityisesti päivä, jolloin eräs talo putsattiin läpikotaisin.

– Veimme matot ulos ja irrotimme taulutkin seinältä suursiivousta varten, Heinola muistelee.

 

Seurakunta tuo juttuseuran tullessaan

Nuoret sydämet voi tilata minne päin Muhosta tahansa. Monet asiakkaista ovat olleet ikäihmisiä. Heistä useat kaipaavat kotityöavun lisäksi seuraa.

– On aika tavallista, että seurakunnan työntekijä juttelee talon asukkaan kanssa sillä välin, kun nuoret siivoavat, kertoo nuorisotyönohjaaja Tuula Väänänen.

Sukupolvien kohtaaminen on antoisaa myös toisinpäin.

– Pidän tässä toiminnassa siitä, että saan olla mukavien ihmisten kanssa, sekä täällä seurakunnassa että ikäihmisten kotona, sanoo Henna Heinola.

Jos talon väki haluaa käydä vaikka asioilla sillä välin, kun nuoret siivoavat, sekin on mahdollista.

 

Nuoret vievät jouluiloa palvelukoteihin

Viime aikoina työtilausrintamalla on ollut hiljaista. Haastatteluhetkellä Henna Heinola, Ella Kukkonen ja Emma Puolakanaho valmistelevat vierailua pariin palvelukotiin.

Diakoni Hanna Kaisto-Vanhamäki selaa nuorten kanssa joululauluvihkoa ja valitsee tuttuja lauluja palvelukodeissa laulettavaksi. Laulujen lomassa esitetään myös joulukuvaelma. Palvelukotien kanssa on tehty yhteistyötä aikaisemminkin, sillä nuoret ovat ulkoilleet yhdessä asukkaiden kanssa.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet nuoret ovat tervetulleita Nuoret sydämet -ryhmään. Keväästä saakka mukana ollut Ella Kukkonen muistuttaa, että myös vapaaehtoistyö kerryttää työkokemusta.

– Haluan tehdä työtä, jossa voin auttaa ihmisiä. Tässä siitä saa kokemusta. Lisäksi auttamisesta saa hyvän mielen, Kukkonen hymyilee.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Muhoksen seurakunta