Kuva: Nea Pälli
Kulttuuri tuo paljon hyvää elämään, sanoo musiikkiluokkalainen Nea Pälli.

Nuori kerhonohjaaja innostuu kulttuurista

13.12.19

– Toivon, että kerhomme olisi irtautumista tavallisesta arjesta, johon usein lasten kohdalla kuuluu paljon pelaamista, sanoo kulttuurikerhonohjaaja Nea Pälli.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen .

Nea Pälli soittaa puhelimestaan katkelman Pjotr Tšaikovskin säveltämää musiikkia Pähkinänsärkijä-baletista. Hänen kerhonohjaajakaverinsa Amelia Leppäluoto kertoo baletin juonta.

Seuraavaksi alakouluikäiset lapset pääsevät käyttämään omaa mielikuvitustaan, sillä he ryhtyvät värittämään balettitanssijoiden asuja. Hahmot ovat valmiiksi piirrettyjä paperille. Yksi kerhopojista värittää tanssijahahmon kokonaan oranssilla värillä.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa alkoi viime syksynä Nean ja Amelian vetämä kulttuurikerho. Lapset pääsevät kerhossa tutustumaan kulttuurin kirjoon muun muassa juuri piirtämisen ja leikin avulla.

Yksi syksyn suosituimpia kerhokertoja oli tutustumisretki Oulun keskustan patsaisiin. Kerho vieraili muun muassa kirjailija Teuvo Pakkalan muistopatsaalla.

Kulttuurikerhon vetäminen ei ole joka kerta helppo homma, ohjaajat sanovat. Nea toteaa lasten elämän muuttuneen jo siitä, kun hän eli omaa lapsuuttaan.

– Muutos on ollut suuri kymmenen viime vuoden aikana. Lapsilla on aiempaa enemmän vaihtoehtoja vapaa-ajan vietossa. Itse toivon, että kerhomme olisi eräänlaista irtautumista tavallisesta arjesta, johon usein lasten kohdalla kuuluu paljon pelaamista tietokoneella.

– Oulussa on runsaasti kulttuuritarjontaa lapsille. Olisi ihanaa, jos kerhomme herättäisi lapsissa avoimen kiinnostuksen tähän tarjontaan niin, että he olisivat reippaita osallistujia erilaisissa tilaisuuksissa.

 

Mitä ajatuksia juttu herätti, anna toimitukselle palautetta.

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Oulun tuomiokirkkoseurakunta