Oulun seurakunnat investoi kolmessa vuodessa 18 miljoonaa

11.12.19

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2020, investointisuunnitelman vuosille 2020-2022 sekä vuoteen 2026 ulottuvan strategian vuoden viimeisessä kokouksessaan.


Oulun seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi seurakuntayhtymälle uuden strategian kokouksessaan 10. joulukuuta.  Edellinen strategia oli vuodelta 2013.

Nyt valmistunut strategia viitoittaa Oulun seitsemän paikallisseurakunnan toimintaa vuosina 2020-2026. Oulun seurakuntayhtymän paikallisseurakunnat ovat Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon ja Tuiran seurakunnat. Strategiatyö aloitettiin toukokuussa ja sitä on viety eteenpäin vuoden 2019 aikana erilaisten kyselyiden ja toimintaympäristöanalyysin avulla.

Strategian tueksi on tehty viisi kyselytutkimusta, joissa on haastateltu eri tahoja luottamushenkilöistä lähtien. Mielikuvat Oulun seurakuntien toiminnasta ovat eri vastaajien keskuudessa pääasiassa myönteisiä.

Oululaisille tehdyn kirkon tutkimuskeskuksen kyselyn mukaan yli puolella oululaisista on seurakunnasta myönteinen kuva (53%), neutraali kuva on 44 prosentilla ja vain kolme prosenttia koki seurakunnan kielteisenä.

Visiota kohti viiden asian avulla

Oulun seurakuntayhtymän visio on, että vuonna 2026 oululainen haluaa kuulua seurakuntaan. Seurakunta kohtaa jokaisen tavalla, joka vahvistaa luottamusta Jumalaan ja luo uutta toivoa elämään.

Tähän päästään suunnittelemalla seuraavia toimintavuosia viiden strategisen toimenpiteen avulla: 1) vahvistetaan hengellisyyttä ja arjen kristillisyyttä, 2) toimitaan vastuullisesti luomakuntaa viljellen ja varjellen, 3) edistetään ihmisten välistä yhteyttä vastakkainasettelun sijaan, 4) kutsutaan ihmisiä tekemään työtä, jolla on merkitystä, 5) kehitetään toimintaa ja hyödynnetään uusia teknologisia ratkaisuja.

Vuonna investoidaan 5 miljoonalla

Toimintakulut ovat 33 miljoonaa euroa, jossa on kasvua vuoteen 2019 verrattuna 2 %.

Vuonna 2020 alijäämä noin 100 000 euroa. Vuonna 2018 alijäämä oli 52 916 euroa.

Investoinnit ovat vuosina 2020-2022 yhteensä 18,4 miljoonaa euroa. Suurimmat hankkeet ovat Intiön kappelin peruskorjaus (5,6 miljoonaa), Pyhän Tuomaan kirkon peruskorjaus, (4,2 miljoonaa), Merenranta-leirikeskuksen rakentaminen Haukiputaan Isoniemeen, (kustannusarvio 3 miljoonaa) ja Yli-Iin toimitilat (1 miljoonaa). Vuonna 2020 investointikulut ovat 5,2 miljoonaa euroa.

Kirkollisverotuloja arvioidaan kertyvän 30 miljoonaa euroa. Verotulot ovat laskeneet vuosittain keskimäärin prosentilla.

Työntekijämäärä on laskenut 21 hengellä vuodesta 2016. Vuonna 2020 työntekijöitä on 349. Uusia työntekijöitä ei palkata, ellei palkkaan saada rahoitusta muualta.

Kysy, kommentoi ja anna palautetta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta