Projektikuoro harjoituksissaan Vanhassa pappilassa.

Oulussa ideoitu haaste kutsuu kuoroja tekemään hyvää

5.12.19

Oulusta alkunsa saanut joulukorohaaste kannustaa kuoroja ja lauluyhtyeitä esiintymään esimerkiksi sairaaloissa ja palvelutaloissa. Haaste jatkuu ensi vuonna. Silloin kuorojen toivotaan pitävän hyväntekeväisyyskonsertteja valitsemilleen kohteille. Tänä vuonna yksi kuoro jo kerää rahaa nuorten hyväksi Karjasillan kirkossa 8. joulukuuta.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Jari Niemi .

Oulussa on tänä syksynä kehitetty Joulukuorohaaste. Keitä haastetaan ja mihin, Joulukuoro ry:n hallituksen puheenjohtaja Enni-Maria Lämsä?

– Tavoitteena on, että mahdollisimman suuri määrä kuoroja ja lauluyhtyeitä ympäri Suomen lähtisi ilmaiseksi esiintymään esimerkiksi palvelutaloihin ja sairaaloihin.

Oulussa kuullaan joulukuorohaasteeseen liittyen myös projektikuoroa. Missä se esiintyy ja mihin tarkoitukseen kerätään varoja?

Oululaisista musiikin ammattilaisista koottu kuoro esiintyy Karjasillan kirkossa 8. joulukuuta kello 18.

– Minulle syntyi ajatus, että olisi kiva laulaa joululauluja. En yleensä pääse itse laulamaan, vaikka olen musiikin kanssa tekemisissä – johdan paria kuoroa ja minulla on laulu- ja piano-oppilaita.

Mari Leppävuoren ja Kati Niemen kanssa kyselimme muusikkokavereita projektikuoroon. Kun yllättävän moni vastasi ”totta kai”, koossa oli hyvä porukka musiikin ammattilaisia. Olisi ollut tyhmää olla hyödyntämättä tätä potentiaalia johonkin hyvään.

– Projektikuoroon mukaan lähteneistä osa on aivan uuden äärellä: kaikki eivät ole koskaan aiemmin laulaneet kuorossa. Projekti tuntuu kuitenkin olevan mieltä ylentävä ja iloa tuottava projekti kaikille: kun tekee musiikkia työkseen, on joskus mukava laulaa omaksi ilokseen ja tehdä samalla hyvää.

– Kyseessä on tosiaan hyväntekeväisyyskonsertti. Karjasillan kirkkoon mahtuu istumaan noin 700 ihmistä. Toivomme tietysti salin täyttyvän.

– Ohjelmamaksu on 10 euroa. Tuotto ohjataan kokonaisuudessaan nuorille Hope ry:n kautta.

 Miten joulukuorohaasteeseen on lähdetty mukaan?

Olemme olleet yhteyksissä kuoronjohtajiin eri puolilla Suomea. Tähän mennessä minun tietooni on saatettu parikymmentä hyväntekeväisyyskeikkaa ja toivon, että niitä tulee vielä lisää. Joulukuu näyttää, miten haaste leviää.

– Ajatuksena on, että haaste toistetaan ensi vuonna ja että silloin myös muut kuorot järjestäisivät hyväntekeväisyyskonsertteja itse valitsemalleen kohteelle.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Yleinen