Oulun tuomiokirkko ja myös moni muu kirkko onnistui tarjoamaan joulun alla houkuttelevia tilaisuuksia.

Ruuhkaa kirkoissa – kaikki eivät mahtuneet yhteislaulutilaisuuteen

27.12.19

Tuomiorovasti pahoitteli Facebookissa sitä, etteivät kaikki mahtuneet 4. adventtisunnuntaina tuomiokirkkoon laulamaan Kauneimpia joululauluja. Lisätilaisuuksia vuoden päähän harkitaan.  


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Sanna Krook .

Harvinainen, mutta todellinen tilanne Oulun tuomiokirkossa oli joulun pyhien alla tämä: kaikki eivät mahtuneet sunnuntaina 22. joulukuuta kirkkoon laulamaan Kauneimpia joululauluja.

Tilannetta pahoitteli omassa Facebook-viestissään tuona päivänä tuomiorovasti Satu Saarinen:

”Suuret pahoittelut Sinulle, joka et mahtunut sisään. Turvallisuusmääräykset ovat ne, joita on noudatettava”, hän kirjoitti.

Kun kirkkoon ei mahdu muiden mukaan, mieli pahoittuu helposti. Tämä tiedetään seurakunnissa. Saarisen mielestä joululaulujen suuri suosio laittaa harkitsemaan, että ensi vuonna laulutilaisuuksia järjestetään aiempaa useampia.

– Toisaalta tuntuma ja kokemus osoittaa, että ihmiset haluavat tulla niihin aivan viimeisiin Kauneimmat joululaulut -hetkiin ennen varsinaisia joulun pyhiä. Ensimmäiset joululaulut adventin alussa eivät olleet täynnä. Vasta viimeiset olivat, hän toteaa.

Kävijämäärät kertovat tuhansista osallistujista kirkoissa

22. joulukuuta oli todellinen superpäivä tuomiokirkossa, sillä kirkko oli saman päivän sisällä kolme kertaa lähes täynnä. Kahden joululaulutilaisuuden jälkeen kävijöitä riitti vielä illan Valo välkkyvi talvitiellä -konserttiin.

Yhteensä 22. joulukuuta tuomiokirkossa vierailija noin 4300 joulunviettäjää.

Suosittu tapahtuma tuomiokirkossa oli myös jouluaaton joulukuvaelma. Se kiinnosti hieman alle 500 kirkkovierasta. Jouluyön messussa oli 560 osallistujaa

Myös muissa Oulun kirkoissa riitti osallistujia joulun aikana. Neljännen adventin, jouluaaton ja joulupäivän tilaisuuksissa Oulujoen kirkossa kävi yli 2000 sanankuulijaa.

Oulunsalon kirkossa järjestetyissä tilaisuuksissa kävi joulukuussa yhteensä noin 6000 henkilöä.

Aiemmin joulukuussa, 13.–15.12., Oulun seurakunnista kerrottiin, että kyseisenä viikonloppuna Oulun kirkoissa  oli kävijöitä lähes 11 000.

Mitä ajatuksia juttu sinussa herätti, kerro toimitukselle

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta