Liisa Saarele kertoo, että suutarinkyläläiset kokoontuivat diakonian hyväksi toistensa kodeissa, laittoivat yhdessä ruoan ja viettivät usein koko päivän yhdessä puuhaillen.

Suutarinkylän diakoniakylätoimikunta lopetti

18.12.19

Hauskaa on ollut, tyrnäväläiset sanovat loppusanoinaan.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Salme Kinnunen .

Hauskaa on ollut ja hyödyksi olemme voineet monelle olla. Näin voivat todeta Tyrnävän Suutarinkylän diakoniakylätoimikunnassa toimineet, kuten Liisa Saarela.

Diakoniakylätoimikunta perustettiin vuonna 2008. Päätökseen toiminta tuli vastikään, joulukuun alussa. 5. joulukuuta suutarinkyläläiset lahjoittivat seurakunnan diakoniatyölle 1700 euroa jaettavaksi vähävaraisille tyrnäväläisille joulunaikaan.

Toimikunnan puheenjohtaja Liisa Saarela oli yksi diakoniapiirin perustajista. Ryhmä syntyi pienellä joukolla mutta väkimäärä ei hidastanut toiminnan kehittämistä. 2009 Suutarinkylän diakoniaväki sai yhdessä kahden muun tyrnäväläisen diakoniakylätoimikunnan kanssa kunniakirjan aktiivisesta vapaaehtoistoiminnasta. Huomionosoituksen myönsi vapaaehtoistoiminnan Vares-verkosto.

Suutarinkylän hyväntekeväisyyttä voisi kuvailla raflaavasti, ettei joukko ole tehnyt vuosien varrella mitään nappikauppaa. Saarela pelästyy ronskia ilmaisua, sillä hänen mielestään ei ole tarpeellista puhua tarkoista summista.

Joka tapauksessa varoja on kerätty muun muassa myymällä käsitöitä. Välillä kassaa on kerrytetty paistamalla lättyjä myyjäisissä.

Aina toiminnassa ei ole ollut kyse varojen keräämisestä. Saarela kertoo ryhmän harrastamasta uilotuksesta.

– Olemme kiertäneet diakoniatyöntekijän mukana laulamassa vanhainkodissa. Olemme puhuneet uilottamisesta, ettei kenellekään tulee liikaa odotuksia lauluamme kohtaan.

Kun tätä kommenttia kuuntelee, ymmärtää, että Suutarinkylässä on osattu yhdistää hyöty ja huvi. Kun jotakin on ryhdytty tekemään, yhdessä on saatettu viihtyä koko päivä.

Nyt on kuitenkin tauon paikka, ehkä pitemmänkin.

Suutarinkyläläiset asettuivat yhteiskuvaan. Siinä ovat (vasemmalta ylärivissä alkaen) Ville Saarela, Mauno Heikkilä, Tuula Länkinen, Tuula Saarela ja Leino Saarela. Alarivissä ovat Sirkka Heikkilä, Anne Keränen ja Liisa Saarela.

 

Lue lisää aiheesta:

Tyrnävän seurakunta Yleinen