Kirkko ja kaupunki -lehti sai rauhanpalkinnon

1.1.20

Suomen Kristillinen Rauhanliike palkitsi pääkaupunkiseudun seurakuntalehden Kirkon ja kaupungin kiitoksena suvaitsevamman yhteiskunnan rakentamisesta.


Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella ilmestyvälle luterilaisten seurakuntien julkaisemalle Kirkko ja kaupunki -lehdelle.

Palkinnollaan Rauhanliike kiittää lehteä laadukkaasta ja rakentavasta journalismista. Palkinnolla halutaan myös muistuttaa, että hyvällä journalismilla voidaan rakentaa suvaitsevampaa, hyväksyvämpää ja totuudessa pysyvämpää yhteiskuntaa.

– Lehteä lukiessa tulee olo, että juuri näitä asioita mekin haluamme pitää esillä: lähimmäisenrakkautta, yhteiskunnan heikoimmista välittämistä, uskontojen ja elämänkatsomusten välistä vuoropuhelua sekä vihapuheen vastustamista,  Suomen kristillisen rauhanliikkeen puheenjohtaja Jussi Ojala toteaa.

SKR:n rauhanpalkintoa on myönnetty vuodesta 1982 lähtien. Palkinnonsaaja julkistetaan perinteisesti kirkkojen kansainvälisenä rauhanpäivänä 1. tammikuuta.

Suomen Kristillinen Rauhanliike on ekumeniaa ja uskontojenvälistä vuoropuhelua korostava, kirkkokuntiin sitoutumaton rauhanjärjestö.

Kommentoi juttua toimitukselle

Sinua voisi kiinnostaa myös tämä:

Suoraan kysyttynä: Onko aika ajanut ohi rauhanliikkeestä?

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä