Ulla Huotari ja Leena Rasilo iloitsevat keräystuloksesta.

Kymppitonni lähti Ilembulaan – oululaisten ansiosta orpolapset saavat lisää hoitajia

15.1.20

Auttamisen ilo on saanut Ilembulan Ystäviä tukemaan tansanialaista sairaalaa ja orpokotia jo 30 vuoden ajan.


Marita Ahlgren Marita Ahlgren

Tansaniassa sijaitsevan Ilembulan orpokodin arki helpottuu pian, kun taloon saadaan kaksi uutta työntekijää. Orpokodissa on ollut 11 alle 2-vuotiasta lasta, mutta vain yksi työntekijä työvuoroa kohti.

Uusien työntekijöiden palkkaaminen on Oulussa kerätyn tuen ansiota. Ilembulan Ystävät ry:n kautta orpokotiin lähti viime vuoden päätteeksi 10 000 euroa.

– Kyseessä on melko tavanomainen summa yhdelle vuodelle, mutta paikallisille se on iso raha, kertoo 30 vuotta toimineen yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Huotari.

 

Lakananrepimistalkoista koululaisten taksvärkkiin

Ilembulan Ystävät ry kerää vuosittain varoja myyjäisillä ja matineoilla. Yhdistyksen vuosittaiseen lahjoitussummaan sisältyy myös Ilembulan ystävyyskunnan, Oulun kaupungin, panos Ilembulan hyväksi. Myös yksityiset henkilöt ja taksvärkkeihin osallistuvat koululaiset tekevät lahjoituksia yhdistykselle.

Ilembulan Ystävissä alusta asti mukana ollut Leena Rasilo muistaa, kuinka yhdistyksen väki piti aikoinaan lakananrepimistalkoita sidetarpeiden saamiseksi Ilembulaan. Joskus postiin on laitettu maitojauhettakin.

–Enää tavaraa ei kannata kustannusten vuoksi lähettää, vaan varojen siirtäminen Tansaniaan on parempi vaihtoehto, Rasilo toteaa.

 

Avun vaikutuksista saa tuoretta tietoa

Avustustyön kautta tapahtuneet onnistumiset ovat saaneet Leena Rasilon jatkamaan Ilembulan Ystävissä vuosikymmenestä toiseen.

–Minulle antaa uskoa se, kun tiedän, että apua tarvitaan ja kuulen, mitä antamallamme avulla on saatu aikaan.

Uskoa työn tarpeellisuuteen ja vaikuttavuuteen vahvistaa suomalaisen Leena Pasasen läsnäolo alueella. Lastentautien erikoislääkäri työskenteli pitkään Ilembulan sairaalassa ja asuu edelleen osan vuodesta Tansaniassa.

–Leenalta saamme aina tuoreet tiedot Ilembulan tilanteesta ja tiedämme, että apumme menee perille lyhentämättömänä, Leena Rasilo ja Ulla Huotari sanovat.

Ilembulan Ystävien matinea on maanantaina 20.1. klo 18 Tuiran kirkossa. Kaikille avoimessa tilaisuudessa lähetystyöntekijä Pia Pyhtilä kertoo kirkon tekemästä työstä albinismi-hankkeessa.

Anna palautetta jutusta!

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko