Talvihäät saa helposti Haukiputaan ja Oulun tuomiokirkon vihkihetkissä

Rikkoontuukohan vihkihetkien ennätys joulukuulta 2012? Lauantaina 22.2.2020 pääsee vihille ja juhlakahveille niin Haukiputaan kirkossa kuin Oulun tuomiokirkossa.

Vihkihetki 9.9.2017.

Helmikuun 22. päivä vietetään vihkihetkiä Oulun tuomiokirkossa ja Haukiputaan kirkossa. Haukiputaalla vihitään pareja kello 12—15 ja tuomiokirkossa 16—18 välisenä aikana.

Haukiputaalla vihkihetki järjestetään nyt ensimmäistä kertaa.

– Haluamme tarjota mahdollisimman monelle helpon tavan avioitua kauniissa kirkossamme. Lisäksi tarjoamme kakkukahvit kaikille vihkipareille seurakuntatalollamme, kertoo Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra Jaakko Tuisku.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa vihkihetkiä on järjestetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Vihkihetket ovat vakiintuneet osaksi tuomiokirkkoseurakunnan toimintaa, sillä pienimuotoiselle ja helpolle tavalle mennä naimisiin on ollut tilausta.

Vuoden 2020 muut vihkihetket pidetään Oulun tuomiokirkossa 15.5., 11.9. ja 13.11. kello 15—17.

Vihkihetkiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan parit vihitään saapumisjärjestyksessä. Mukaan tarvitaan esteettömyystodistus, joka tulee hankkia viimeistään seitsemän arkipäivää ennen vihkimistä osoitteesta  www.oulunseurakunnat.fi/esteidentutkinta tai asioimalla Oulun aluekeskusrekisterissä (Isokatu 17).

Numerosarjat kiinnostavat vihkipareja

Helmikuun numerollisesti helposti muistettavat päivämäärät innostavat pariskuntia vihille. Oulun seurakunnissa onkin tehty useita varauksia kirkkoihin 22.2. lauantaipäivälle. Esimerkiksi tuomiokirkkoon on varattu neljä vihkimisaikaa.

Hauskan numerosarjan muodostavat päivämäärät ovat olleet aiempina vuosina suosittuja vihkihetkiä. Esimerkiksi 10.10.10., 11.11.11 vihittiin useita pareja, ja 12.12.2012 vihittiin peräti 25 paria.

Tulevan kesän suhteen esimerkiksi 8.8. vaikuttaisi jo nyt olevan suosittu ajankohta kesähäille, sillä siihen on tehty useita varauksia kirkkoihin. Elokuu on viime vuosina ollut suosituin vihkikuukausi Oulun seurakunnissa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää