Aiempina vuosina oppilaitoksissa on leivottu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi laskiaispulliakin.

Oululaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt haastetaan Yhteisvastuuseen

10.2.20

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen teemana on vanhemmuuden tukeminen. Oulussa seurakunnat ovat haastaneet myös kolmannen sektorin mukaan keräykseen.


Teksti: Oulun seurakunnat . Kuvat: Kirsi Schali .

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon helmikuun alussa käynnistynyt Yhteisvastuukeräys tukee tänä vuonna vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys jatkuu huhtikuun loppuun.

Seurakunnat järjestävät tuhansia yhteisvastuutapahtumia ja -tempauksia koko maassa. Oulussa seurakunnat ovat julistaneet myös yhteisen Sinä riität -haastekampanjan yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille.

Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu ja haastaa samalla muitakin osallistumaan vanhemmuuden tukemiseen.  Haasteeseen mukaan lähteneitä tahoja esitellään myös Rauhan Tervehdyksessä.

Haasteeseen mukaan lähteneitä tahoja esitellään myös Rauhan Tervehdyksessä.

 

Monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea sekä huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin.  40 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa.

– Toivomme, että keräyksen aikana yhteistyö vanhemmuutta tukevien tahojen kanssa tiivistyy ja sitä kautta löydetään konkreettiset tavat käyttää paikallinen keräystuotto juuri niihin kohteisiin, jotka parhaiten tukevat alueella apua tarvitsevia perheitä, kertoo Karjasillan seurakunnan diakoniatyöntekijä Marjukka Hamari.

=> Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta