Oululaiset yritykset, yhdistykset ja yhteisöt haastetaan Yhteisvastuuseen

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen teemana on vanhemmuuden tukeminen. Oulussa seurakunnat ovat haastaneet myös kolmannen sektorin mukaan keräykseen.

Aiempina vuosina oppilaitoksissa on leivottu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi laskiaispulliakin.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon helmikuun alussa käynnistynyt Yhteisvastuukeräys tukee tänä vuonna vanhemmuutta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys jatkuu huhtikuun loppuun.

Seurakunnat järjestävät tuhansia yhteisvastuutapahtumia ja -tempauksia koko maassa. Oulussa seurakunnat ovat julistaneet myös yhteisen Sinä riität -haastekampanjan yrityksille, yhdistyksille ja yhteisöille.

Kampanjaan voi ilmoittautua mukaan osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/yhteisvastuu ja haastaa samalla muitakin osallistumaan vanhemmuuden tukemiseen.  Haasteeseen mukaan lähteneitä tahoja esitellään myös Rauhan Tervehdyksessä.

 

Haasteeseen mukaan lähteneitä tahoja esitellään myös Rauhan Tervehdyksessä.

 

Monien vanhempien kokemus on, että he saavat liian vähän sosiaalista tukea sekä huonosti apua vanhemmuuteen liittyviin haasteisiin.  40 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta jää Suomeen. Puolet käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa.

– Toivomme, että keräyksen aikana yhteistyö vanhemmuutta tukevien tahojen kanssa tiivistyy ja sitä kautta löydetään konkreettiset tavat käyttää paikallinen keräystuotto juuri niihin kohteisiin, jotka parhaiten tukevat alueella apua tarvitsevia perheitä, kertoo Karjasillan seurakunnan diakoniatyöntekijä Marjukka Hamari.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää