Kuva: Rauhan Tervehdyksen rollup

Rauhan Tervehdyksen julkaiseminen siirtynee Oulun seurakunnille

13.2.20

Oulun seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto otti myönteisen kannan Rauhan Tervehdys -lehden julkaisuoikeuksien siirtämiselle Oulun seurakuntayhtymälle.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Mari Lähteenmaa .

Oulun seurakuntien yhteisessä kirkkoneuvostossa käsiteltiin torstaina 13. helmikuuta Rauhan Tervehdys ry:n hallituksen yhteydenottoa, jossa tiedusteltiin Oulun seurakuntayhtymän kiinnostusta ottaa Rauhan Tervehdys -lehden julkaisuvastuu itselleen. Yhteinen kirkkoneuvosto suhtautui ehdotukseen myönteisesti.

Yhteinen seurakuntaneuvosto päätti, että seurakuntayhtymä ryhtyy aluksi virkamiestyönä valmistelemaan omalta osaltaan Rauhan Tervehdys -lehden julkaisemista ja kustantamista 1.1.2022 alkaen. Yhtymäjohtaja Pekka Asikainen valtuutettiin aloittamaan neuvottelut Rauhan Tervehdys ry:n kanssa lehden julkaisuoikeuksien siirtymisestä seurakuntayhtymälle.

Oulun seurakuntien päättäjien mukaan seurakuntayhtymä voi tehdä nykyisenlaista lehtiyhteistyötä lähiseurakuntien kanssa, mikäli se alkaa kustantaa Rauhan Tervehdys -lehteä.

Vuonna 2020 lehti jaetaan Oulun seitsemän seurakunnan lisäksi myös Hailuotoon, Liminkaan, Lumijoelle, Muhokselle ja Tyrnävälle. Rauhan Tervehdys ry:n jäsenseurakuntina on myös sellaisia seurakuntia, joiden alueelle lehteä ei tällä hetkellä jaeta.

112-vuotias Rauhan Tervehdys -lehti on ilmestynyt joulukuusta 1907 alkaen. Lehteä on sen historian aikana julkaissut useampi kirkollisen ja seurakunnallisen sektorin yhdistys. Lehden julkaiseminen siirtyi tilaajaseurakuntien perustamalle Rauhan Tervehdys ry:lle vuonna 1986.

Linkki: Rauhan Tervehdys ry:n strategia 2018-2022 (pdf).  

(Juttua päivitetty 14.2. kello 12.13: poistettu lause strategian tavoitteista ja lisätty linkki strategiatiedostoon.)

=> Kommentoi ja anna palautetta aiheesta

 

Rauhan Tervehdys ry:n puheenjohtajan Pauli Niemelän kirjoitus uudesta strategiasta 4.12.2018:

Rauhan Tervehdys – seurakuntien lehti

Uutinen uuden strategian hyväksymisestä 19.10.2018:

Seurakunnat entistä näkyvimmiksi lehdessä

Uutinen Rauhan Tervehdyksen taustayhteisöille tehdystä kyselystä 10.7.2018:

”Tärskäys” sai kiitosta ja vinkkejä kehittämiseen

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Limingan seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Siikalatvan seurakunta Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta