Jumalanpalvelukseen ei nyt osallistuta kirkon penkillä vaan etäyhteyksin

20.3.20

Koronavirustilanteen vuoksi seurakuntalaiset opettelevat nyt toimimaan "etäseurakuntalaisina". Tutun kirkon penkkiin ei sunnuntain jumalanpalveluksen ajaksi voi istahtaa, vaan jumalanpalveluksiin osallistutaan nyt etäyhteyksin.


Kuvat: Teksti ja kuva: Minna Kolistaja .

Jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa sanajumalanpalveluksina niin, että ne välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä. Kukin seurakunta hoitaa videostriimaukset käytettävissään olevilla keinoilla.

Jumalanpalvelukset Lumijoen kirkosta lähetetään seurakunnan Facebook-sivuille. Sunnuntain (22.3.) jumalanpalvelus toimitetaan kello 18–19.

Jumalanpalvelukset Limingan kirkosta välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä.

Jumalanpalvelukset Tyrnävän kirkosta striimataan eli lähetetään suoratoistona Facebook Liven kautta ja lähetetään internetissä. Linkki lähetykseen seurakunnan nettisivuilla.

Jumalanpalvelukset Hailuodon kirkosta lähetetään internetin kautta.

Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon, Tuiran sekä Oulun tuomiokirkon jumalanpalvelukset lähetetään Verkkokirkossa (www.oulunseurakunnat.fi/verkkokirkko). Nettiradiolähetysten kuuntelemista varten pitää ladata VLC-soitin, se tapahtuu Verkkokirkon nettisivujen kautta.

Suora videolähetys Virtuaalikirkon kautta (www.virtuaalikirkko.fi) lähetetään joka sunnuntai kello 10 Oulun tuomiokirkosta, Oulunsalon kirkosta ja Tuiran kirkosta. Vuoroviikoin jumalanpalveluksia lähetetään myös Haukiputaan, Karjasillan kirkoista, Kiimingin ja Oulujoen kirkoista.

Sunnuntai-iltaisin kello 18 Tuiran kirkosta lähetetään vesper.

Lisäksi Virtuaalikirkossa lähetetään viikoittain maanantaista lauantaihin Oulun ev.lut. seurakuntien toteuttama iltahartaus kello 18.

Virtuaalikirkko ei tarvitse rekisteröitymistä eikä vaadi laitteelta mitään erikoisominaisuuksia. Palvelu toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla, kuten puhelimilla ja tablettitietokoneilla.

Yleisradio lisää  jumalanpalveluksien televisiointia siten, että toistaiseksi lähetys nähdään joka sunnuntai sekä juhlapyhinä.

Yle Radio 1:ssa kuullaan sunnuntaisin kaksi ja juhlapyhinä yksi jumalanpalvelus. Aamu- ja iltahartaudet uusintoineen kuullaan joka arkipäivä sekä lauantaisin.

 

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Kirkko ja usko Limingan seurakunta Lumijoen seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta