Kirkkoherran tervehdys korona-aikaan

18.3.20

Papit ja diakoniatyöntekijät ovat käytettävissä sielunhoidollisia keskusteluja varten heidän omista virkanumeroistaan, vakuuttaa kirkkoherra Juhani Lavanko.


Seurakunnassa toteutetaan poikkeusjärjestelyjä.

Jumalanpalvelukset

Messut eli ehtoollisjumalanpalvelukset vietetään sanajumalanpalveluksina Karjasillan, Kastellin ja Pyhän Andreaan kirkoissa sekä Maikkulan kappelissa. Niihin voit osallistua, jos et ole flunssainen tai sinulla ei ole muuta tarttuvaa tautia. Riskiryhmään kuuluvien ihmisten osallistuminen ei ole suotavaa. Jumalanpalvelusten toteutuksessa minimoidaan mahdolliset tartuntariskit. Sen vuoksi myöskään seurakunnan työntekijät eivät kättele seurakuntalaisia eikä kirkkokahveja toistaiseksi järjestetä.

Karjasillan kirkon jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa nettiradion kautta. Myös muita virtuaalisia mahdollisuuksia jumalanpalveluksiin osallistumiseen lisätään.

Seurakunnan työntekijät tuottavat yhdessä seurakuntalaisten kanssa nettiin ja sosiaaliseen mediaan tavallista runsaammin hengellistä aineistoa.

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisten toimitusten toteutuminen turvataan. Riskiarvion pohjalta voidaan harkita esimerkiksi toimitusten siirtämistä, vierasmäärän rajoittamista seurakuntalaisten kanssa neuvottelemalla tai muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Riskiryhmään kuuluvien ihmisten osallistuminen kirkollisiin toimituksiin, kastejuhliin, avioliittoon vihkimisiin ja hautaan siunaamistilaisuuksiin ei ole suotavaa. Lähisukulaisten virtuaalinen osallistuminen pyritään mahdollistamaan yhdessä sopien ja neuvotellen.

Rippikoulut ja kerhot sekä leiri- ja retkitoiminta

Rippikoulut, kerhot ja muu kaikenikäisten kokoava toiminta, kuten kuoroharjoitukset, on toistaiseksi peruttu. Myös seurakunnan järjestämät matkat, retket ja leirit on toistaiseksi peruttu.

Koulu- ja päiväkotiyhteistyö

Karjasillan seurakunnan koulu- ja päiväkotiyhteistyötä tehdään puhelimitse, sähköpostitse ja muita virtuaalisia välineitä hyödyntäen.

Sielunhoito ja diakonia

Karjasillan seurakunnan papit ja diakoniatyöntekijät ovat käytettävissä sielunhoidollisia keskusteluja varten heidän omista virkanumeroistaan. Heidät tavoittaa myös sähköpostitse. Papit ovat edelleen pyydettäessä käytettävissä myös yksityiseen ehtoollisen viettoon. Karjasillan seurakunnan päivystävä pappi, puhelinnumero 044 7884 172 on tavoitettavissa sielunhoidollisia keskusteluja varten ma-su klo 10–20.

Kirkon Palveleva puhelin, p. 0400 221 180, palveleva netti, palveleva kirje ja palveleva chatti ovat käytössä osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi. Luovumme toistaiseksi diakonia-aterioista. Diakonia-avustustoimintaa jatketaan viranomaisten suositukset suojautumisesta muistaen.

Laitoshartaudet palvelu- ja hoivakodeissa sekä asumisyksiköissä on peruttu riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Laitoksiin tarjotaan kuitenkin mahdollisuutta yksityiseen sielunhoitoon ja yksityiseen ehtoollisen viettoon. Näissä kohtaamisissa noudatetaan erityistä varovaisuutta

Näillä toimilla me seurakuntalaiset ja seurakunnan työntekijät vaikutamme yhdessä siten, että altistuminen koronavirustartunnalle olisi mahdollisimman vähäistä.

Jumalan runsainta siunausta ja varjelusta Sinulle, joka luit tämän tiedotteen ja kaikille läheisillesi.

Juhani Lavanko
Karjasillan seurakunnan kirkkoherra

Lue lisää aiheesta:

Karjasillan seurakunta