Kirkkoherran tervehdys korona-aikaan

18.3.20

Tuleviin viikkoihin kotona tai etätyössä on mahdollista sisältyä löytöjä. Se voi olla vanhan tutun esille tuomista. Se voi olla myös jotakin ihan uutta. Meillä on nyt aikaa pysähtyä miettimään, pohtii kirkkoherra Ilkka Mäkinen.


Löytöjä

Varotoimet koronaviruksen takia haastavat elämäntapaamme oikein kunnolla. Hallituksen ohjeistusten antamisen saakka monilla meistä oli aika laajat mahdollisuudet tehdä asioita. Olimme tottuneet kulkemaan, milloin halusimme.

Kristillinen elämä suhtautuu ajallisen elämän mahdollisuuksiin suopeasti, mutta vielä tärkeämpää on, että sillä on merkitys. Jokainen hetki on arvokas, koska se on Jumalan meille suomaa aikaa. Ajattelen, että kaikesta huolimatta tuleviin viikkoihin kotona tai etätyössä on mahdollista sisältyä löytöjä. Se voi olla vanhan tutun esille tuomista. Se voi olla myös jotakin ihan uutta. Meillä on nyt aikaa pysähtyä miettimään.

Kristityt opettajat, esimerkiksi karmeliittaisä Wilfrid Stinissen (1927–2013), muistuttavat, että hengellinen lukeminen tukee rukoilemista. Raamatun tutkistelu, joka keskeytetään lyhyillä tauoilla ja jolloin kuunnellaan Pyhää Henkeä, johtaa rukoukseen. Se on oikeastaan itsessään rukousta.

Tällaisessa lukemisessa ei ole kyse siitä, että oppisimme jotain uutta. Rukoukseen johtavassa lukemisessa on usein kyse siitä, että käsitämme sydämellä sen, minkä aikaisemmin olemme käsittäneet ymmärryksellä. Vanhat kristilliset isät kutsuivat tällaista lukemista meditaatioksi.

Toivon, että voit tulevina viikkoina tehdä löytöjä elämääsi. Seurakunnan työntekijät ovat halutessasi tukenasi, valmiina keskustelemaan ja rukoilemaan kanssasi.

Ilkka Mäkinen
Oulujoen seurakunnan kirkkoherra

Lue lisää aiheesta:

Oulujoen seurakunta