Kolumni: Tasa-arvoisen rakkauden soisi olevan suurin kirkossakin

17.3.20

Toivottavasti kirkolliskokouksen riittävä enemmistö löytää pian sopivan kompromissin tässä asiassa, kirjoittaa Olli Kohonen.


Uusien kirkolliskokousedustajien syliin putoavista kuumista perunoista polttavin lienee kysymys samaa sukupuolta olevien vihkimisestä avioliittoon. En todellakaan tunne kaikkia asian liittyviä teologisia krumeluureja, mutta tokihan minulla on asiaan vankka mielipide näin puolimaallistuneenakin ihmisenä.

Se mielipide tulee suoraan sydämestä. Se mielipide nojaa ennen kaikkea tunteista upeimpaan. Monitasoiseen ja käsittämättömään rakkauteen.

Rakkauden keskeisimpiä elementtejä on myös tarve tulla tunnustetuksi ja hyväksytyksi omassa yhteisössään. Juuri avioliitto on tämän rakkauden vahvistamisessa avainasemassa. Ja sen tulisi kuulua myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Homoseksuaalisuutta mielellään kriittisestikin käsittelevät kirkonihmiset tuovat kirjoituksissaan esiin sen, kuinka Raamatussa homoseksuaalisuus näyttäytyy kielteisessä valossa. Kyseessä ovat tuolloin eritoten kunniaan ja häpeään liittyvät kysymykset. Tasa-arvoisia samaa sukupuolta olevien ihmisten rakkaussuhteita ei Raamatussa käsitellä.

Ehkä mekin eksgetiikasta kohtuullisen pihalla olevat kirkon jäsenet voimme osallistua tähän keskusteluun.

 

Näin olen ymmärtänyt, vaikka rehellisyyden nimissä luen paljon enemmän Urheilulehteä kuin Isoa Kirjaa. Mutta ehkä mekin eksgetiikasta kohtuullisen pihalla olevat kirkon jäsenet voimme osallistua tähän keskusteluun. Uskon kai kun tulee pohjata tunteeseen ja tapaan, millä Jumalan rakkaus koskettaa syntistä ja jokaisen osalta taatusti vajavaista sieluamme.

Arkkipiispa Tapio Luoma on todennut samaa sukupuolta olevien kirkollisen vihkimisen olevan vain ajan kysymys. Toivottavasti kirkolliskokouksen riittävä enemmistö löytää pian sopivan kompromissin tässä asiassa. Tarvitaan rohkeutta, hyväksyntää ja ennen kaikkea sitä aitoa rakkautta.

Kirjoittaja on sairaanhoitaja, filosofian maisteri ja Tuiran seurakuntaneuvoston jäsen

=> Anna palautetta tekstistä

Lue kirjoittajan muita tekstejä:

Kolumni: Viha on modernin ikiaikainen polttoaine

Ehdokaspostia: Terapiatakuu lisäisi yhteiskunnan inhimillisyyttä

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä Tuiran seurakunta