Ugandan maaseudulla säästöryhmät antavat naisille mahdollisuuden näyttää, mihin he pystyvät.

Naisten Pankki haastaa naistenpäivänä tekoihin

3.3.20

Älä unelmoi -kampanjassa Naisten Pankki haastaa puhumaan niiden naisten puolesta, joiden ääntä ei muuten kuulla.


8. maaliskuuta vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Naisten Pankin Älä unelmoi -kampanja kehottaa naistenpäivänä unelmoinnin sijasta tekoihin.

Suomalainen Naisten Pankki tukee hauraassa asemassa olevien naisten mahdollisuuksia koulutukseen, toimeentuloon ja yrittämiseen. Älä unelmoi -kampanjassa Naisten Pankki haastaa puhumaan niiden naisten puolesta, joiden ääntä ei muuten kuulla. Naisten työssäkäyntiä ja oikeutta omaisuuteen rajoitetaan edelleen laajasti maailmassa.

Tällä hetkellä:

  •  18 maassa nainen ei saa tehdä työtä ilman aviomiehensä lupaa
  • 980 miljoonalla naisella ei ole omaa pankkitiliä
  • jopa 40 % maailman maista rajoittaa lakien avulla naisen oikeutta omaisuuteen

Kampanjassa kerättävillä varoilla tuetaan Naisten Pankin työtä muun muassa Ugandassa.

Naisten Pankin säästöryhmät lisäävät naisten taloudellista itsenäisyyttä alueilla, joista puuttuvat pankkien kaltaiset rahoituslaitokset. Kun naiset saavat päättää rahankäytöstä, on vaikutus lapsiin ja perheeseen välitön.

– Suomessa on saatu todistaa, miten maailma muuttuu, kun naiset saavat äänensä kuuluviin. Naisten Pankki toimii maissa, joissa tasa-arvosta ei aina osata edes unelmoida, kertoo Naisten Pankin yhteyspäällikkö Ulla Räisänen.

Älä unelmoi -kampanjassa naisten tasa-arvoa edistämässä ovat mukana muun muassa kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnari, sisäministeri Maria Ohisalo, piispa Irja Askola, kirkkoherra Kari Kanala, jalkapalloilija Tim Sparv, laulaja Nelli Matula, kuvataiteilija Manuela Bosco ja lukuisia muita.

– Naisten asema maailmassa on monessa paikassa erittäin huono. Haluan olla mukana tukemassa tyttöjen ja naisten mahdollisuutta käydä koulua, tienata rahaa ja olla tasa-arvoinen osa yhteiskuntaa. Lahjoitan tästä lähtien Naisten Pankille kerran kuussa, jotta he voivat edistää naisten asemaa ympäri maailmaa. Paljon töitä on vielä tekemättä ennen kuin naisilla on samat mahdollisuudet kuin miehillä, sanoo jalkapalloilija Tim Sparv.

Lue lisää kampanjasta: https://www.naistenpankki.fi/alaunelmoi/

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä