(Kuva: Minna Kolistaja)

Tyrnävä luopuu ehtoollisen jakamisesta jumalanpalveluksissa

13.3.20

Tyrnävän seurakunta lopettaa kaiken viikkotoiminnan perjantaista 13.3. alkaen. Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.


Tyrnävän seurakunta toimii koronavirustilanteessa valtioneuvoston, kirkkohallituksen, Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin sekä viranomaisten antamien ohjeiden pohjalta.

Seurakunta on varautunut hoitamaan tehtäväänsä kaikissa olosuhteissa. Lakisääteiset tehtävät kuten jumalanpalvelukset, toimitukset, sielunhoito ja diakoniatyö hoidetaan tässä tilanteessa, mutta rajatuin työtavoin.

Esimerkiksi jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi sanajumalanpalveluksina. Poikkeuksena tästä sunnuntain 15.3. konfirmaatio, joka toimitetaan rajatulla osallistujajoukolla. On pyydetty, että konfirmaatioon osallistuvat vain rippikoulunuorten läheiset (perheet ja kummit).

Kaikkia jumalanpalveluksia ja muita kokoontumisia koskevat yleiset ohjeet koronavirusinfektion estämiseksi. Iäkkäiden tai riskiryhmiin kuuluvien ei ole hyvä osallistua tilanteisiin, joissa on paljon ihmisiä. Hengitystieoireista kärsivien tai alle viikko sitten ulkomailla matkustaneiden ei pidä tulla jumalanpalveluksiin tai toimituksiin.

Seurakunnan kaikki muu kokoava toiminta lopetetaan perjantaista 13.3. alkaen kaiken. Tämä koskee myös laitoshartauksia.

Tyrnävän kirkon jumalanpalvelukset ovat kuultavissa nettilähetyksinä.

Kirkkoherranviraston päivystys loppuu 16.3. alkaen toistaiseksi, mutta kirkkoherranviraston puhelinnumero 044 7372610 päivystää aukioloaikoina, eli .

Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa sielunhoitoa ja muuta asioiden hoitamista varten puhelimitse ja sähköpostilla. Työntekijöiden kanssa voit sopia henkilökohtaisen tapaamisen.  Katso työntekijöiden yhteystiedot täältä.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta

Lue muita koronauutisia:

Koronaan varautuminen sulkee Lumijoen kirkkoherranviraston

Kempeleen Kokkokospel ja kuorokonsertti perutaan

Oulun hiippakunta: laitoshartauksista vanhainkodeissa on syytä luopua

Kirkkohallitus: seurakuntien tulisi luopua kokoontumisista jotka eivät ole lakisääteisiä

Lue lisää aiheesta:

Seurakunnat Tyrnävän seurakunta