Oulun seurakunnat eivät tee uusia haudanhoitosopimuksia

20.4.20

Sopimusten solmiminen on jäissä seurakuntayhtymän alueella toukokuun loppuun saakka.


Teksti: Teksti ja arkistokuva: Marita Ahlgren .

Oulun seurakunnat ei solmi uusia haudanhoitosopimuksia tällä hetkellä. Taustalla on hautaustoimen päällikkö Tuomo Vuontisjärven mukaan epätietoisuus siitä, millaiset ovat yhtymän mahdollisuudet hautausmaiden hoitamiseen kesän aikana.

– Emme tiedä vielä esimerkiksi sitä, kuinka monta työntekijää voi olla yhtä aikaa töissä. Mikäli 10 hengen kokoontumisrajoitus on yhä voimassa, se vaikuttaa työn rytmittämiseen.

– Myös hygieniasäännökset vaikuttavat. Jos tarvitsemme työvälineiden säännöllistä desifiointia, se ottaa oman aikansa. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa työntekijöiden turvallisuus.

Oulun seurakuntien hautauspalvelut on yleensä solminut uusia haudanhoitosopimuksia kesäkuun lopulle saakka. Tuomo Vuontisjärven mukaan sopimuksia voidaan tänäkin vuonna solmia vielä kesäkuussa, mikäli hautauspalveluiden resurssit sen mahdollistavat.

– Kaikki riippuu nyt pandemian etenemisestä ja siitä, millaiset säännökset kesäaikaa koskevat.

Maaliskuun puoliväliin  mennessä tehdyt sopimukset ovat voimassa normaalisti.

Oulun seurakuntayhtymä vastaa seitsemän seurakuntansa alueella noin 7 500 haudan hoitamisesta vuosittain. Kesätöihin se palkkaa noin 110 henkilöä vuodessa.

 

Lumijoella sopimukset tehtävä pian

Pienissä seurakunnissa hautojen hoitosopimuksia tehdään tänä keväänä entiseen tapaan. Lumijoella aikaa on vielä puolitoista viikkoa, sillä sopimukset on solmittava huhtikuun loppuun mennessä.

Limingassa ja Tyrnävällä haudanhoitosopimuksen voi tehdä toukokuun loppuun mennessä. Hailuodossa viimeiset uudet sopimukset on mahdollista tehdä tuttuun tapaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Muhoksen seurakunnassa takarajaa ei ole vielä päätetty.

Saako haudalle muutakin kuin ruusubegoniaa?

Lue lisää aiheesta:

Hailuodon seurakunta Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Limingan seurakunta Muhoksen seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Tyrnävän seurakunta