Toivon terveisiä: Avataan silmät mahdollisuuksille

1.4.20

Kriisi on aina myös mahdollisuus johonkin uuteen. Paljon on meistä itsestämme kiinni myös tulevaisuudessa, pohtii Heli Mattila.


Teksti: Heli Mattila . Kuvat: Pixabay .

Poikkeusaika haastaa meitä jokaista katsomaan elämää uudesta näkökulmasta. Se ei välttämättä ole huono asia. Ihmisen on niin helppoa keskittyä epäolennaiseen puuhasteluun, vaikka tärkeämpiäkin asioita olisi tarjolla. Kriisi on aina myös mahdollisuus johonkin uuteen.

Ehkäpä me ihmiset, kun selviämme tästä, vähennämme pysyvästi turhaa matkustelua ja teemme enemmän etätöitä. Se jos mikä olisi suuri ekoteko. Huoli vähäosaisista on herännyt niillekin, jotka eivät aikaisemmin ole heitä juuri ajatelleet. Ja jos olemmekin ennen valitelleet, ettei aikaa ole mihinkään muuhun kuin työhön niin nyt sitä yhtäkkiä on.

Voisimme käyttää tätä vapautuvaa aikaa siihen, että miettisimme, mitä meille oikeasti kuuluu.

 

Sen sijaan, että vain pelkäisimme tulevaa, voisimme käyttää tätä vapautuvaa aikaa siihen, että miettisimme, mitä meille oikeasti kuuluu. Mitkä asiat ovat jääneet elämässämme hoitamatta tai huonolle hoidolle? Mitä voisimme tehdä paremmin? Miten voisimme auttaa niitä, joilla ei asiat ole yhtä hyvin kuin itsellämme? Paljon on myös meistä itsestämme kiinni, myös tulevaisuudessa.

Meistä jokainen voi tehdä nyt ainakin neljä asiaa:

1) Rukoile itsesi, perheesi, läheistesi, maasi ja maailman puolesta.

2) Pidä huoli siitä, että et itse levitä tässä tilanteessa mitään tautia kehenkään ulkopuoliseen.

3) Ole avuksi muille (heille, joille voit olla avuksi) aina, kun itse olet terve.

4) Aloita joku uusi voimaannuttava asia, harrastus tai tekeminen, jota voit tehdä kotoa käsin tai kotona.

Itse olen päättänyt lukea Raamatusta psalmia 91 joka ilta. On kumma, että vaikka luen tuota samaa kohtaa aina uudelleen ja uudelleen, niin joka kerta siitä avautuu joku tietty kohta ihan uudella tavalla.

Olen aloittanut myös uudelleen mattojen virkkaamisen. Myöhemmin aion suunnata katseeni ulos ja aloitan pihatyöt. Nämä ovat oikein hyvää vastapainoa henkisen työn tekijälle.

Muistetaan pitää huoli myös omasta ja läheistemme mielenterveydestä tämän kaiken ikävän uutisoinnin keskellä.

Heli Mattila
Tuiran seurakunnan diakoniatyöntekijä
heli.m.mattila@evl.fi

=> Anna palautetta toivon terveisistä

Lue muita kirjoituksia aiheesta:

Toivon terveisiä: Haastettu lähimmäisyys

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Näkemyksiä Tuiran seurakunta