Uusi Karanteenikampa haluaa tuoda virkistystä

23.4.20

Diakonissalaitoksen Karanteenikampa-verkkopalvelussa on tarjolla muun muassa yhteislaulua ja ruoanlaittovideoita.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Pixabay .

Korona-arjen ei tarvitse olla pelkästään sen harmittelemista, ettei voi lähteä kodistaan liikkeelle tuttujen harrastusten pariin tai käydä turvallisella mielellä lähikaupassa.

Uusi oululainen Karanteenikampa-verkkopalvelu lupaa virkistystä, iloa ja ideoita poikkeusaikaan. Oulun Diakonissalaitoksen (ODL) Karanteenikampa-verkkosivulla julkaistaan joka päivä materiaalia kuten videoita, joissa muun muassa lauletaan, laitetaan ruokaa,  jumpataan ja tehdään mielen hyvinvoinnin harjoituksia.

Sunnuntaisin etsitään arkeen vilahduksia pyhästä, täsmentää sisältöä ODL:n diakoniatyön päällikkö Outi Uusimäki.

Laulua harrastava Uusimäki on itse mukana joka toinen keskiviikko julkaistavassa puolen tunnin mittaisessa yhteislauluvideossa, jonka mukana voi laulaa. Sanat näkyvät ruudulla.

Kasvot ja ääni ovat vierailuja koteihin

– Karanteenikampa pyrkii olemaan kerran päivässä inhimillinen kosketus – kasvot tai ääni – ihmisten koteihin. Toivon, että kampa tarjoilee ilahduttavaa ja ideoita antavaa materiaalia, Uusimäki sanoo.

–  Palvelun jokapäiväisyys on mielestämme tärkeää. Olemme onnistuneet, jos ohjelmamme jättää katsojan hyvällä mielellä odottamaan, mitä Karanteenikampa tarjoaa seuraavana päivänä.  Keskitymme positiivisiin asioihin, vaikka elämme aikaa, joka haastaa meitä rajoituksineen.

Uusimäki kertoo, että materiaalia tuottaa tällä hetkellä muutaman hengen tiimi, johon kuuluu niin ODL:n vapaaehtoisia kuin työntekijöitä.

– Toteutustapa videoillamme on kotikutoinen, sen tiedostamme.  Haluamme säilyttää tekemisessämme inhimillisyyden jopa pienen huvittavuudenkin uhalla.

Ohjelmilla ei ole yhtä ainoaa kohderyhmää

Karateenikampaa ei ole haluttu kohdentaa tarkasti millekään ikäryhmälle.

– Osa videoista ilahduttaa enemmän ikäihmisiä, esimerkiksi hoivakotien asukkaita, toiset nuorempaakin väkeä. Tarjoamme ohjelmaa jokaiselle jotakin -tyylillä. Se voi olla riski, mutta näin tahdomme toimia.

Uusimäen mukaan palvelun nimi viittaa mielikuvaan siitä, että monissa kodeissa saatetaan jo taitella ainakin mielikuvissa kamman piikkejä jouduttamaan poikkeusarjen päättymistä – sitten joskus.

Karanteenikampa päättyy tällä erää 10. kesäkuuta yhteislauluvideoon. Silloin lauletaan kesäisiä klassikkoja.

Palvelu löytyy verkko-osoitteesta odl.fi/karanteenikampa ja ODL Tehdään hyvää facebook -sivustolta.

 

Kysy tai anna jutusta muutoin palautetta toimitukselle.

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

article Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Yleinen