Limingan seurakunta liittyy Oulun aluekeskusrekisteriin

Kesäkuun alusta alkaen myös liminkalaisten virkatodistukset ja sukuselvitykset laaditaan aluekeskusrekisterissä Oulussa.

Limingan seurakunnan kirkkovaltuusto on päättänyt, että seurakunta siirtää kirkonkirjojen pitoon liittyvät tehtävät Oulun seurakuntayhtymän ylläpitämään aluekeskusrekisteriin.

Seurakuntalaiselle näkyvä muutos on pieni. Jatkossa seurakunnan viranomaisposti tulee kuitenkin Oulusta. Muutos on osa valtakunnallista kirkon rakennemuutosta, jossa tietyt erityistä asiantuntemusta vaativat tehtävät keskitetään aluekeskusrekistereihin.

Osana muutosta on myös yhden luukun malli virkatodistuspalveluissa. Sen myötä henkilöstä voi saada katkeamattoman sukuselvityksen yhdestä paikasta sen sijaan että sitä kysyttäisiin jokaisesta seurakunnasta, jossa hän on ollut kirjoilla.

Seurakuntalaisia palvellaan kuitenkin myös jatkossa Limingassa. Toistaiseksi kirkkoherranviraston aukioloajat säilyvät ennallaan. Virasto on avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 9–15 ja keskiviikkoisin kello 11–18.

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan varaukset ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin. Myös omatoiminen sukututkimus liminkalaisista kirkonkirjoista on edelleen mahdollista.

Virkatodistustilauksia otetaan toistaiseksi vastaan myös Limingassa, mutta ne välitetään Ouluun käsiteltäväksi.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää