Limingan seurakunta liittyy Oulun aluekeskusrekisteriin

27.5.20

Kesäkuun alusta alkaen myös liminkalaisten virkatodistukset ja sukuselvitykset laaditaan aluekeskusrekisterissä Oulussa.


Limingan seurakunnan kirkkovaltuusto on päättänyt, että seurakunta siirtää kirkonkirjojen pitoon liittyvät tehtävät Oulun seurakuntayhtymän ylläpitämään aluekeskusrekisteriin.

Seurakuntalaiselle näkyvä muutos on pieni. Jatkossa seurakunnan viranomaisposti tulee kuitenkin Oulusta. Muutos on osa valtakunnallista kirkon rakennemuutosta, jossa tietyt erityistä asiantuntemusta vaativat tehtävät keskitetään aluekeskusrekistereihin.

Osana muutosta on myös yhden luukun malli virkatodistuspalveluissa. Sen myötä henkilöstä voi saada katkeamattoman sukuselvityksen yhdestä paikasta sen sijaan että sitä kysyttäisiin jokaisesta seurakunnasta, jossa hän on ollut kirjoilla.

Seurakuntalaisia palvellaan kuitenkin myös jatkossa Limingassa. Toistaiseksi kirkkoherranviraston aukioloajat säilyvät ennallaan. Virasto on avoinna maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina kello 9–15 ja keskiviikkoisin kello 11–18.

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan varaukset ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin. Myös omatoiminen sukututkimus liminkalaisista kirkonkirjoista on edelleen mahdollista.

Virkatodistustilauksia otetaan toistaiseksi vastaan myös Limingassa, mutta ne välitetään Ouluun käsiteltäväksi.

=> Kommentoi uutista täällä

Muita aiheeseen liittyviä juttuja:

Virkatodistukset tulevat yhä useammin Oulusta

Sukuselvitykset saa jatkossa yhdestä paikasta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta