Liminka järjestää rippileirit

Konfirmaatioita Limingassa järjestetään aina kaksi yhtä rippikouluryhmää kohden. Tämänhetkinen ohjeistus sallii 1.6. alkaen enintään 50 hengen kokoontumiset.

Limingan seurakunnassa on kesällä rippileirejä, mutta ne pidetään lyhyempinä kuin oli aikomus ennen koronaviruksen leviämistä.

Leirejä lyhennetään kahdella päivällä.

Kirkkoherra Pekka Tuomikosken mukaan päätös leirien pitämisestä tehtiin työyhteisössä yhteisesti ja ratkaisuun vaikutti myös rippikoululaisten vanhemmille tehty kysely. Sen mukaan suurin osa vanhemmista toivoo leirien pitämistä.

Leirejä ei haluttu muuttaa päiväkouluiksi, koska Tuomikosken mukaan juuri leirit tarjoavat nuorille syvällistä kristinuskon oppimista, ainutlaatuisia kokemuksia ja yhdessä elämistä.

Tuomikoski tietää, että kaikki vanhemmat eivät halua laittaa lastaan leirille ja siksi seurakunnassa uskotaan kesän päivärippikoulun osallistujien määrän kasvavan.

Yhdessä rippikouluryhmässä on 20–25 nuorta. Jotta kaikkien nuorten läheiset pääsevät osallistumaan konfirmaatioihin, yksi rippikouluryhmä jaetaan kahteen eri konfirmaatioon. Hallituksen ohjeistuksien mukaan sallittuja ovat 1. kesäkuuta alkaen enintään 50 hengen koontumiset.

Tuomikoski painottaa, että rippileireillä keskitytään huomioimaan turvaetäisyydet ja hyvä hygienia taudin torjumiseksi.

Vaikka Limingassa leirit järjestetään, esimerkiksi Oulun, Muhoksen ja Tyrnävän seurakunnissa pidetään toiminnallisia päivärippikouluja leirien sijasta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää