Liminka järjestää rippileirit

13.5.20

Konfirmaatioita Limingassa järjestetään aina kaksi yhtä rippikouluryhmää kohden. Tämänhetkinen ohjeistus sallii 1.6. alkaen enintään 50 hengen kokoontumiset.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Jussi Vierimaa/Kirkon Kuvapankki .

Limingan seurakunnassa on kesällä rippileirejä, mutta ne pidetään lyhyempinä kuin oli aikomus ennen koronaviruksen leviämistä.

Leirejä lyhennetään kahdella päivällä.

Kirkkoherra Pekka Tuomikosken mukaan päätös leirien pitämisestä tehtiin työyhteisössä yhteisesti ja ratkaisuun vaikutti myös rippikoululaisten vanhemmille tehty kysely. Sen mukaan suurin osa vanhemmista toivoo leirien pitämistä.

Leirejä ei haluttu muuttaa päiväkouluiksi, koska Tuomikosken mukaan juuri leirit tarjoavat nuorille syvällistä kristinuskon oppimista, ainutlaatuisia kokemuksia ja yhdessä elämistä.

Tuomikoski tietää, että kaikki vanhemmat eivät halua laittaa lastaan leirille ja siksi seurakunnassa uskotaan kesän päivärippikoulun osallistujien määrän kasvavan.

Yhdessä rippikouluryhmässä on 20–25 nuorta. Jotta kaikkien nuorten läheiset pääsevät osallistumaan konfirmaatioihin, yksi rippikouluryhmä jaetaan kahteen eri konfirmaatioon. Hallituksen ohjeistuksien mukaan sallittuja ovat 1. kesäkuuta alkaen enintään 50 hengen koontumiset.

Tuomikoski painottaa, että rippileireillä keskitytään huomioimaan turvaetäisyydet ja hyvä hygienia taudin torjumiseksi.

Vaikka Limingassa leirit järjestetään, esimerkiksi Oulun, Muhoksen ja Tyrnävän seurakunnissa pidetään toiminnallisia päivärippikouluja leirien sijasta.

Jutusta voi antaa palautetta täällä.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Kirkko ja usko Limingan seurakunta