Pastori Jenna Utriainen puhui koululaisille Oulun tuomiokirkon kevätkirkossa.

Suvivirsikokemus kirkossa vaihtui veisuuksi koululuokassa

29.5.20

Kevätkirkkoja järjestettiin tänä vuonna verkon välityksellä. Virtuaalikirkossa voi katsoa koululaiskirkkotallenteita muun muassa Oulun kirkoista ja Muhoksen kirkosta.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Kuvakaappaus Virtuaalikirkko-sivustolta .

Koronakevät on poikkeuksellista aikaa myös koululaisten kevätkirkkojen osalta. Monissa Oulun kouluissa on osallistuttu tänään – lukukauden lähestyessä loppua – kevätkirkkoihin virtuaalisesti.

Virtuaalikirkko-palvelun kevätkirkkotallennetta Oulujoen kirkosta katsottiin tänään perjantaina muun muassa Pikkaralan koulussa. Koulun rehtori Kaisa Tähtinen kertoo, ettei etäkirkko ollut lainkaan huono kokemus.

– Koulussamme on iso älytaulu, joka toi kevätkirkon ”lähelle” meitä. Sellainen tunne syntyi.

Osa Pikkaralan koulun oppilaista oli todennut rehtorille, että kokemus olisi sittenkin ollut mukavampi kirkkotilassa, jossa yhteinen laulu olisi ollut voimallisempaa.

Pikkaralan koulu on 127-vuotias ja suvivirsiperinne siellä on pitkä. Tähtinen halusi huolehtia, että myös lasten vanhemmat voivat halutessaan yhtyä suvivirren laulamiseen, ja lähetti siksi linkin kirkkotallenteeseen myös heille.

Loistavaa palvelua seurakunnilta

Myös Pateniemen koululla kevätkirkkon liityttiin  tänään koululuokista. Vaikka vararehtori Meri Aatsinki-Hämäläinen ei heti koulupäivän alkaessa ollut vielä kevätkirkkotallennetta nähnyt, uskaltautui hän kiittelemään seurakuntia tarjonnasta.

– Ihanaa ja loistavaa palvelua, hän toteaa.

Aatsinki ja rehtori Matti Kuivamäki eivät oudoksu virtuaalista kevätkirkkoa kevään etäkoulukokemusten jälkeen, mutta toteavat, että paikan päällä kirkkosalissa lukukauden lopetukseen kuuluva suvivirren veisuu tuntuisi todennäköisesti juhlallisemmalta.

– Nyt jää pois myös koulun oppilaiden osallistuminen kirkkohetken kulkuun muun muassa tekstinlukijoina, Aatsinki toteaa.

Päällimmäinen tunne molemmilla on kuitenkin ilo kevätkirkkoperinteen jatkumisesta myös koronaviruksen aikana.

– Suvivirttä kaipaa merkiksi siitä, että lukukausi on päätöksessä, Kuivamäki toteaa.

Vuoden päästä keväällä kirkkohetkeä vietetään toivottavasti jo perinteisesti kirkon penkeissä, rehtorit lisäävät.

– Logistisesti virtuaalikirkko on helppo ratkaisu. Kuljetuksia ei tarvinnut nyt järjestää, mutta osaamme koulussa myös arvostaa sitä, että pääsemme lähtemään välillä ulos, Aatsinki sanoo.

Jutusta voi lähettää toimitukselle terveisiä

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä:

Oulun seudun murteella laulettu Suvivirsi tallennettiin videolle

Suvivirsi soi verkossa ja pihoilla kesäloman alkamisen kunniaksi

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Seurakunnat