Ilta-auringossa kalastava veli sai Linnean tarttumaan kameraan

18.6.20

Linnea Mäenpää otti osaa Tyrnävän seurakunnan valokuvauskilpailuun Mourujärven rannalta napatulla kuvalla. Sisar Lumia Mäenpää kuvasi keväisiä koivunoksia. Molemmat kuvat ja muu kilpailun sato on nyt ihailtavana seurakuntatalojen ikkunoissa.


Teksti: Teksti ja kuva: Marita Ahlgren .

Kun Linnea Mäenpää näki ilta-auringon piirtyvän pikkuveljensä taakse, hän tiesi heti, että tästä tulee hyvä kuva. Linnea pyysi Muhoksen Matkajärven rannalla kalastavaa veljeä siirtymään hieman ja nappasi otoksen.

Tämä kuva ja joukko muita on nyt esillä Tyrnävän seurakuntatalon ikkunassa. Ne ovat satoa seurakunnan järjestämästä Kevään merkit -valokuvauskilpailusta, johon ottivat osaa kaikenikäiset tyrnäväläiset. Kilpailun voittaja arvottiin ja ykkössijan saivat sisarukset Linnea ja Lumia Mäenpää.

Lumia ikuisti omaan kuvaansa hiirenkorvilla olevia koivunoksia. Heleän vihreät lehdet muodostavat kauniin kontrastin taustalla olevaa sinivalkoista taivasta vasten.

– Mietin, mikä olisi keväistä ja ajattelin, että koivun lehtien puhkeaminen on. Otin kuvan meidän kotipihalta, jossa on paljon koivuja, Lumia kertoo.

Palkinnoksi saimme suklaata ja lahjakortin.

Molemmilla sisaruksilla on omat lempikohteensa, joita he kuvaavat erityisen mielellään. Ratsastusta harrastavalla Linnealla se on hevoset, Lumialla luonto sekä pikkusisarukset.

Lumialla on myös kaverin kanssa perustettu Instagram-tili, jolla he jakavat onnistuneimpia otoksiaan.

Valokuvauskilpailun voitto oli Linnealle ja Lumialle iloinen yllätys.

– Palkinnoksi saimme suklaata ja lahjakortin kauppaan. Lisäksi saamme itsellemme kuvista otetut tulosteet.

Toukokuussa järjestettyyn kilpailuun lähetettiin viitisentoista valokuvaa. Ne ovat esillä Tyrnävän ja Temmeksen seurakuntatalojen ikkunoissa. Kuviin voi tutustua molemmissa paikoissa 16. elokuuta saakka.

Anna palautetta jutusta

Kirkkobongarin hurja urakka päätöksessä

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Tyrnävän seurakunta