Kolumni: Usko mihin uskot, mutta älä ole ääliö

13.6.20

Kristitty henkilö ei automaattisesti ole parempi ihminen kuin ei-kristitty, kirjoittaa Meiju Kaakinen.


Tunsin erään ateistin, joka avoimen halveksivasti pyöritteli silmiään minulle aina kun mainitsinkaan Jumalan tai Jeesuksen. En yrittänyt käännyttää häntä tai ”hieroa” kristinuskoa hänen naamaansa, mutta joskus käyttämissäni sanoissa luontevasti vilahti Jesse ja frendit. Tuttavani käytös oli minusta ajoittain hyvin epäkunnioittavaa.

Joskus käyttämissäni sanoissa luontevasti vilahti Jesse ja frendit.

Myöhemmin, kun sama ihminen tuli uskoon, hänen käytöksensä muuttui – mutta ainoastaan kohteen osalta. Sama halveksunta ja vihamielisyys, joka aiemmin kohdistui kristittyihin, on näihin aikoihin asti kohdistunut ateisteihin ja niin sanottuihin vääräuskoisiin ihmisiin.

Tarkoitukseni ei ole parjata ketään, vaan huomauttaa, että kristitty henkilö ei automaattisesti ole parempi ihminen kuin ei-kristitty.
Jos ihminen käyttäytyy vihamielisesti eri tavalla ajattelevia kohtaan, vika ei silloin ole ateismissa tai uskonnossa.

Uskontoja on maailmassa monia, ja kristinusko minusta yksi hienoimmista. Lopulta kuitenkin se, miten kohtelet lähimmäistäsi, kertoo sydämesi hyvyydestä.

Se, miten kohtelet lähimmäistäsi, kertoo sydämesi hyvyydestä.

Usko on suuri ja tärkeä asia, mutta mikään määrä uskoa ei oikeuta tekemään pahaa. Jos kohtelet toisia ihmisiä ilkeästi ja vihamielisesti, et voi perustella toimintaasi Jeesuksen opetuksilla ja Jumalan sanalla. Silloin vaikuttaa siltä, että uskot Jumalaan, mutta et tottele Hänen käskyjään.

Nähdäkseni Jumala odottaa meiltä käytöstapoja ja lempeyttä myös niitä kohtaan, jotka uskovat eri tavalla tai elävät erilaisten arvojen mukaisesti.

Usko on ihmisen ja Jumalan välinen asia. Toisista huolehtiminen ja lähimmäisen rakastaminen ovat jokaisen ihmisen vastuulla.
Yritän siis sanoa, että usko mihin uskot, mutta älä ole ääliö.

Kirjoittaja on seksuaalikasvattaja ja Tyrnävän seurakunnan lastenohjaaja

=> Anna palautetta kolumnista täällä

Muuta aiheeseen liittyvää:

”Saat aina sanoa ei”

Kolumni: Vanhemmuus ei ole aina mukavaa

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä Tyrnävän seurakunta