Neljä päivää kestävällä leirillä muun muassa melotaan, musisoidaan, askarrellaan ja uidaan.

Lasten kesätoimintoihin jonotetaan, tuomiokirkon kesätuvassa on vielä tilaa

6.6.20

Osaan alakoululaisten ilmaisista päiväleireistä jonotetaan, osa on jouduttu perumaan ilmoittautuneiden vähäisyyden takia. Koronatartunnoilta suojaavien turvaohjeiden noudattaminen rajoittaa myös osallistujamääriä.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Kirkon kuvapankki .

Oulun tuomiokirkossa ja pihamaalla toivottiin nähtävän alakouluikäisiä jo kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tiistaille ja torstaille suunniteltu Kesätupa jäi toteutumatta, sillä ilmoittautumisia ei tullut tarpeeksi.

Nuorisotyönohjaaja Kaija Siniluoto toivoo, että ensi viikolla kirkon pihalle saataisiin vilskettä tupalaisista.

Konsepti on sinänsä tuttu kellonaikoja myöten, sillä koulukuukausina Oulun tuomiokirkkoseurakunta on järjestänyt samoina viikonpäivinä tupatoimintaa alakouluikäisille lapsille Keskustan seurakuntatalon tiloissa.

Maksuttomissa kesätuvissa on tarjolla askartelua, pelejä, hiljentymistä ja välipalaa. Osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/ilmo voi ilmoittautua sunnuntaihin 7.6. mennessä mukaan vielä kahteen Kesätupaan, jotka järjestetään tiistaina 9.6. ja torstaina 11.6. kello 12-15. Mukaan mahtuu 20 lasta.

Lämsänjärven Lastenpäivillä on täyttä

Oulussa Lämsänjärven leirikeskuksessa järjestetään perinteisiä Lastenpäiviä 26.6. saakka. Tänä vuonna Lastenpäiville voivat osallistua vuosina 2010-2013 syntyneet oululaislapset. Etusijalla ovat Karjasillan seurakunnan alueella asuvat lapset.

Lastenpäiville ilmoittaudutaan viikoksi kerrallaan osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/ilmo. Kello 9-14 järjestettävällä päiväleirillä voi olla tänä vuonna kerrallaan 40 lasta. Tavallisina vuosina lapsia on ollut jopa 80 päivittäin.

Perhetoiminnan ohjaaja Mari Jääskeläinen kertoo, että kesäkuun toiselle viikolle on varasijoilla noin parikymmentä lasta. Jos joku sairastuu tai peruu jostain muusta syystä tulonsa, varasijalla olevia kutsutaan mukaan.

Lastenpäivillä ollaan pääasiassa ulkona. Ohjelmassa on ollut joka vuosi paljon ulkoilua, mutta tämä on korostunut koronan vaikutuksesta.

Ruokailu hoidetaan sisätiloissa ryhmissä ja vuoroittain. Käsienpesua on tehostettu aiemmasta.

Lämsäjärveen on pulahtanut päivittäin suurin osa lapsista.

– Olemme olleet tosi iloisia tästä ensimmäisen viikon hyvästä säästä, Jääskeläinen toteaa.

Oulunsalon Repussa riittää tekemistä

Toinen oululaislapsille jo tuttu kesäperinne ovat Repun kesävarkkaripäivät Oulunsalossa. Reppu on ollut täynnä ja kymmenkunta on jonossakin.

– Kun kotona ei ole mitään tekemistä, niin täällä sitä on, naurahtaa nuorisotyönohjaaja Kirsi Järvelin.

Metrin turvavälien pitäminen on hänen mukaansa ajatuksenakin ihan mahdoton.

– Läjässähän lapset ovat ihan niin kuin koulussa tai päiväkodissakin.

Parinkymmenen lapsen joukko hajotetaan pienempiin porukoihin joista osa on sisällä, osa ulkona. Yhteistä touhua on vain jokapäiväinen rastitehtävä.

Muhoksella toteutuu yksi leiri

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla ei toteutunut myöskään Muhoksen seurakunnan suunnittelema varhaisnuorten päiväleiri. Kesäkuun toisella viikolle leiri sen sijaan saadaan pidettyä. Juhannuksen alle suunniteltu vajaan viikon mittainen päiväleiri jää myös toteutumatta ilmoittautuneiden vähäisyyden takia.

Nuorisotyönohjaaja Matias Jurmu pohtii, että koronatilannetta seuraavat vanhemmat ehkä vielä uskaltautuneet ilmoittamaan lapsiaan mukaan.

Koortilan leirikeskuksessa on tarjolla ohjelmaa iltapäivisin. Leirillä nautitaan välipala.

Koska Koortilassa normaalisti pidettävät rippileirit on tältä kesältä peruttu, Oulujoen rannalla sijaitsevassa leirikeskuksessa järjestetään nyt toimintaa myös alle kouluikäisille. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla Koortilan valtasivat aamupäivisin 2-3-vuotiaat Vekarat ja toisella viikolla vuorossa ovat 4-6-vuotiaat Viikarit.

=> Kysy, kommentoi ja anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Karjasillan seurakunta Muhoksen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Seurakunnat