Uusi leirikeskus rakentuu meren äärelle

Haukiputaan Isoniemeen valmistuva keskus voidaan ottaa käyttöön ensi vuoden alussa.

Elmeri Komulainen ja Jukka Hannula

 

Työt Oulun seurakuntayhtymän uudessa leirikeskuksessa ovat hyvässä vauhdissa pandemian aiheuttamista tavarantoimitusten viivästyksistä huolimatta.

– Vaikka ulkomailta tulevat rakennustarvikkeet saapuivat myöhässä, töitä ei ole kuitenkaan tarvinnut keskeyttää missään vaiheessa. Leirikeskus valmistuu aikataulun mukaisesti joulukuussa, kertoo Juhani Koskela Sakela Rakennus Oy:stä.

Meren läheisyys on otettu huomioon suunnittelussa

Uusi leirikeskus rakennetaan entisen, sisäilmaongelmista kärsineen keskuksen tilalle Haukiputaan Isoniemeen.

Parhaillaan työmaan pihalla tehdään maanrakennus- ja viemäröintitöitä. Päärakennuksessa pystytetään viimeisiä väliseiniä.

Merimaisema on otettu huomioon rakennuksen suunnittelussa. Saunan ikkunoista on näkymä merelle ja yhteisistä tiloista voi tulevaisuudessa astua rannanpuoleiselle, 50 neliön kokoiselle terassille.

Sijainti on pitänyt huomioida myös rakenteissa.

– Tällä paikalla rakennukseen kohdistuu huomattava tuulikuorma. Rakenteet on tehty jykeviksi massiivisten teräspilareiden avulla ja yläpohjaan on laitettu ylimääräinen jäykistävä levy, kuvailee Juhani Koskela.

 

Kunhan uusi leirikeskus on valmis, sen nimestä järjestetään kilpailu.

Seurakuntien leirit omiin tiloihin

Merenrantaleirikeskuksen valmistuttua Oulun seurakuntayhtymällä on viisi leirikeskusta. Neljä muuta ovat sijaitsevat Kiimingissä, Rokualla, Kuusamon Juumassa ja Oulussa Lämsänjärvellä.

Yhtymän rakennuttajainsinööri Johanna Vakkurin mukaan leirikeskuksen rakentaminen mahdollistaa seurakuntien leirien pitämisen kokonaan omissa tiloissa.

– Kun Isoniemen leirikeskus on ollut poissa käytöstä, yhtymä on joutunut ostamaan leirikeskuspalveluita muun muassa Pikku-Syötteeltä.

Merenrantaleirikeskuksen kustannusarvio on 3,1 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii Sakela Rakennus Oy. Leirikeskuksen on suunnitellut Linja Arkkitehdit Oy.

  • Merenrantaleirikeskus koostuu päärakennuksesta, varastotiloista ja jo entisen keskuksen aikana rakennetusta kotakirkosta nuotiopaikkoineen.
  • Noin 700 neliön kokoiseen päärakennukseen tulee kokoontumistiloja 120 henkilölle. Majoittumaan sopii 48 ihmistä kerrallaan, mikä tarkoittaa kahden rippikoululeirin henkilömäärää.
  • Päärakennukseen tulee myös keittiö ja ruokailutila sekä sauna ja pesuhuone.

 

Leirikeskuksessa voi ihailla merimaisemaa sisällä ja ulkona.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää