Tummatukkainen nuori mies harmaassa neulepaidassa ja valkoisessa kauluspaidassa.

Kolumni: Odottavan aika on pitkä

27.7.20

Kalle Pykyn jännitys pääsykoetulosten kanssa päättyi hyvin, vaikka hän ehti jo luopua toivosta. - Tämä kokemus todistaa, että toivoa ei kannata koskaan menettää, hän kirjoittaa.


Tämä kevät ja kesä on ollut pitkä meille, jotka olemme odottaneet pääsykokeiden tuloksia. Keväällä pääsykokeet pidettiin suurin osa etänä. Jo se toi tämän vuoden yhteishakuun paljon mutkia matkaan ja varmasti osalle hakijoista myös harmitusta.

Monet pääsykokeista olivat kaksivaiheisia ja vaativat paljon valmistautumista. Omalla kohdallani pääsykokeet menivät mielestäni hyvin, mutta kun tulokset tulivat, oli pettymys vähintäänkin kohtalainen. Olin odottanut tuloksia pitkään ja käynyt läpi mielessäni kaikki mahdolliset skenaariot.

Toiveenani oli päästä suoraan kouluun tai sitten ei ollenkaan.

 

Toiveenani oli päästä suoraan kouluun tai sitten ei ollenkaan. Pahimmassa tilanteessa tulos olisi riittänyt ensimmäisille varasijoille ja jämähtänyt siihen.

Tulosten tullessa huomasin juuri näin käyneen. Ensimmäisessä hakukohteessa tuloksena oli 7. varasija ja toisessa 5. varasija. Tästä alkoi monen viikon odotus.

Aamuisin menin ensimmäisenä tarkistamaan tilanteen Opintopolussa. Muutoksia tuli silloin tällöin ja ne antoivat aina lisää toivoa. Välillä tilanne kuitenkin hiljeni.

Viime viikolla tapahtuivat viimeiset muutokset. Ensimmäisen hakukohteen osalta oli päästy 3. varasijalle ja toisessa 1. varasijalle. Ehdin jo luovuttaa ja menettää toivoni.

Suunnittelin toista välivuotta, kunnes todistettiin, että torstai on toivoa täynnä.

 

Suunnittelin toista välivuotta, kunnes todistettiin, että torstai on toivoa täynnä. Avasin Opintopolun ja paikka Lapin yliopistosta yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa oli avautunut.

Nyt käynnissä on asunnon etsiminen sekä tavaroiden pakkaaminen jännityksellä ja innolla syksyä odottaen. Tämä kokemus todistaa, että toivoa ei kannatta koskaan menettää. Aina on toivoa.

Jos edessä on välivuosi, nauti siitä. Älä luovu toivosta, vaan tee töitä unelmiesi eteen. Käy opintoja avoimessa yliopistossa tai kansalaisopistoissa, tee töitä tai nauti vain ajastasi. Unelmat käyvät toteen, kun on valmis antamaan kaikkensa.

Onnea kaikille opiskelupaikan saaneille ja tsemppiä tulevaan!

Kirjoittaja on oululainen kirkkovaltuutettu

=> Lähetä palautetta kolumnista

Lue kirjoittajan aiempia tekstejä:

Kolumni: Mitä kaiken tämän jälkeen?

Kolumni: Osallisuus kirkossa 2020-luvulla

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Näkemyksiä