Caritas Palvelut Oy siirtyi Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö osti Caritas-Säätiöltä Caritas Palvelut Oy:n koko osakekannan.

Diakonissalaitoksen mukaan maanantaina julkistettu yrityskauppa tukee sen strategiaa laajentua valtakunnallisesti.

– Caritaksen osaaminen ja monipuoliset palvelut täydentävät Diakonissalaitoksen palveluita ja luovat yhteisen kehittämisen ja kasvun mahdollisuuksia, toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo.

Oululaisen Caritas-Säätiön omistama Caritas Palvelut Oy tarjoaa palveluasumista sekä palveluita kotiin vammaisille ja ikäihmisille Oulun seudulla ja Rovaniemellä.

Yhtiöllä on 25 palveluasumisyksikköä ja sairaala. Yrityksessä työskentelee noin 600 sote-alan osaajaa ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 30,4 miljoonaa euroa.

Tavoitteena turvata palveluiden jatkuvuus

Caritas-Säätiölle yrityskaupan ensisijaisena tavoitteena on turvata asiakkaiden palveluiden jatkuvuus ja kehittyminen sekä luoda edellytykset yhteisen diakonisen toiminnan laajentamiselle Oulun seudulla.

– Meille oli tärkeää, että uusi omistaja jatkaa palvelutoimintaa, sen kasvua ja kehittämistä yhteiseltä arvopohjalta, Caritas-Säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Keränen sanoo.

– Samalla se mahdollistaa säätiöiden välisen laajenevan yhteistyön yleishyödyllisissä- ja diakoniahankkeissa. Helsingin Diakonissalaitoksen vahva talous ja dynaaminen toiminta sote-palveluiden tuottajana ja kehittäjänä turvaavat yhtiön kehittymisen kiristyvässä kilpailussa ja sote-uudistuksen myllerryksissä.

Caritas Palvelut Oy jatkaa toimintaansa yhtenä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön tytäryrityksenä. Toiminta jatkuu nykyisellä nimellä ja yrityksen henkilöstö jatkaa tehtävissään vanhoina työntekijöinä. Muutos ei vaikuta yrityksen olemassa oleviin sopimuksiin tai asiakassuhteisiin.

Yrityksen liiketoimintajohtajana aloittaa TtM Leila Rutanen nykyisen toimitusjohtaja Petteri Viramon jättäessä tehtävän.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää