”Kansanlaulut ovat täynnä viisautta ja tunnelmaa”

31.8.20

Lumijokinen Ilpo Kämäräinen on mukana Impro-yhtyeessä, joka soittaa kansanlauluja ja hengellistä tuotantoa.
– Me soitamme terapiamusiikkia, Kämäräinen kuvailee.
Impro on mukana ensi sunnuntaina Karjasillalla pidettävässä kansanlaulukirkossa.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Ilpo Kämäräinen .

– Se on suurin tilaisuus meidän soitinyhtyeemme historiassa, kuvailee Ilpo Kämäräinen ensi sunnuntaina pidettävää kansanlaulukirkkoa.

Kämäräinen on mukana Improssa, joka vastaa Karjasillan kirkossa järjestettävän tapahtuman musiikista. Yhtyeelle se on samalla mahdollisuus perinteiseen syyskokoontumiseen.

– Meitä on kuuden, seitsemän henkilön porukka, joka soittaa yhdessä muutaman kerran vuodessa. Asumme eri puolilla Suomea ja tavatessamme soitamme aina viikonlopun putkeen.

Perhejuhlissa ja hoivakodeissa esiintyvän Impron jäseniä yhdistää se, että heistä jokainen on jossakin vaiheessa asunut Haapajärvellä. Toinen yhdistävä tekijä on rakkaus kansanlauluihin, joita yhtye soittaa hengellisen ja isänmaallisen musiikin lisäksi.

– Me sanomme soittavamme terapiamusiikkia. Kansanlaulut ovat täynnä viisautta ja tunnelmaa, iloja ja suruja, Ilpo Kämäräinen luonnehtii.

Kansanlaulukirkossa musiikki koostuu monen suomalaisen tuntemista lauluista, joihin runoilija Anna-Mari Kaskinen on tehnyt hengelliset sanoitukset. Impro on päässyt valitsemaan muun muassa alku- ja loppumusiikin.

Harmonin, kitaran ja nokkahuilun salat hallitsevan Kämäräisen mukaan soittamisessa tärkeintä on mukava tunnelma. Siihen pyritään myös sunnuntaina.

– Siinä kun onnistumme, saattaa kuulijoillakin olla mukavaa.

Kansanlaulukirkko on Karjasillan kirkossa sunnuntaina 6.9. klo 10.

Anna palautetta jutusta

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta