Kolumni: Lohtua ja toivoa, ei vaientamista

19.8.20

Kaipaan seurakuntalehdeltä ennen kaikkea lohdun sanoja. Varsinkin nyt, kun suru ja ikävä ovat asettuneet asumaan meille, kaipaan viestiä siitä, että Jumala katsoo edelleen puoleeni, eikä ole minua hylännyt, kirjoittaa Maarit Peltoniemi, joka pohtii odotuksiaan seurakuntalehteä kohtaan.


Kun noin sata vuotta sitten olin tämän lehden päätoimittaja, luottamuselimissä ja toimituksessa pohdittiin usein, millaista lehteä pitäisi tehdä, jotta lukijoiksi saataisiin myös ne, jotka eivät ole sitä vielä löytäneet. Useina unettomina öinä mietin, miten tehdä lehteä niille, jotka eivät sitä lue. En tainnut koskaan löytää vastausta.

Parhaillaan ollaan tekemässä kyselytutkimusta Rauhan Tervehdyksen lukijoiden keskuudessa.
Jos minulta kysyttäisiin, tietäisin heti vastata, mitä lehdeltä odotan.

Rakastan koskettavia henkilöhaastatteluja, teräviä uutisia kirkon päätöksistä ja päätösten taustoista, huumoria ja leikkisyyttäkin. Ennen kaikkea kaipaan seurakuntalehdeltä lohdun sanoja.

Varsinkin nyt, kun suru ja ikävä ovat asettuneet asumaan meille, kaipaan viestiä siitä, että Jumala katsoo edelleen puoleeni, eikä ole minua hylännyt. Yhä uudelleen mielisin kuulla sanomaa rakkaudesta, joka ei kuole, ei häviä, ja josta riittää kaikille.

Jos tätä sanomaa ei seurakunnan omasta viestistä löydy, ei sitä löydy muualtakaan.

Sen sijaan en ensisijaisesti kaipaa kovinkaan paljon markkinointiviestintää palvelevaa ilmoittelua, mutta ymmärrän, että se johtuu vain elämäntilanteestani. En kaipaa myöskään erilaisten äänten vaientamista, joka on merkki tunkkaisesta autoritaarisesta johtamisesta. Sellainen on mennyttä aikaa.

Näistä kaipaamistani asioista suurin osa toteutuu nykyisessä lehdessä. Olen siitä iloinen ja kiitollinen, että kotiin kannetaan tasokas seurakunnan viesti.

Jokainen lehti on merkki seurakunnan olemassaolosta, pyhän läsnäolosta. Se on muistutus siitä kaikesta, mikä on sydämessämme, kaipuusta ja toivosta.

Kirjoittaja on Oulun NNKY:n toiminnanjohtaja

Anna palautetta kolumnista

Kolumni: Luopumisharjoituksia

Kolumni: Kiltti ja kiukkuinen

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä