Muskari lähti puistoihin

30.9.20

Karjasillan seurakunta on vienyt lasten ja perheiden toimintaa ulos koronasyksyn alkaessa. Muskareita pidetään nyt myös puistoissa.


Kuvat: Teksti ja kuvat: Riitta Hirvonen .

Lastenohjaajat Nina Alaraappana ja Kati Parviainen pukeutuvat useita kertoja viikossa työvaatteisiin, jollaisia aniharvalla on.

Alaraappana ottaa selkäänsä mustapilkulliset siivet ja laittaa housujensa päälle tulipunaisen röyhelöhameen. Parviaisen asuun kuuluvat hennot tuntosarvet ja kauniin sininen makuupussi.

Kassiin kaksikko pakkaa pieniä soittimia lapsia varten.

Perjantaiaamuisin punainen leppäkerttu ja sininen perhostoukka – Alaraappana ja Parviainen – pitävät muskaria Höyhtyän Sorsapuistossa. Kirkon muskaria pidetään myös Kaukovainiolla Haukkapuistossa sekä Kastellissa Kastellinkentän leikkipuistossa.

Puistoissa pidettävät muskarit ovat uutta toimintaa Karjasillan seurakunnassa. Muskareiden lisäksi varhaiskasvatus järjestää ulkona myös rastipyhiksiä, joita pidetään sunnuntaisin Lämsänjärven leirikeskuksessa.

Ulkona olemista lasten kanssa suositaan Karjasillalla koronaepidemian vuoksi.

Vaikka edessä saattaa olla kylmiäkin syyspäiviä, Nina Alaraappana on iloinen siitä, että hän saa kokeilla uusia ideoita työssään.

– Ulos lähdetään säällä kuin säällä. Joka kerta jännittää, tuleeko puistoon lapsia, jotka innostuvat laulusta ja loruista. Vanhemmilta olemme saaneet syksyn toiminnasta hyvää palautetta, sillä osa perheistä arkailee sisätiloissa kokoontumisia koronan vuoksi.

– On hyvä mennä sinne, missä ihmiset liikkuvat. Toivottavasti jotakin jää elämään syksyn kokeiluista, vaikka korona saataisiinkin kuriin.

Alaraappana kertoo, että myös päiväkerhoissa on lisätty syksyllä ulkona olemista.

Kirkkomuskareista puistoissa lisää tietoa Karjasillan seurakunnan verkkosivuilla.

 

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Yleinen