Pääkirjoitus: Caritas uudistuu

1.9.20

Caritas-säätiön hallinnossa on nyt pohdinnan paikka, millä tavalla se toteuttaa myynnin jälkeen sitä tehtävää, jota varten säätiö on aikanaan perustettu, Pekka Asikainen kirjoittaa.


Caritas-säätiö möi omistamansa Caritas Palvelut osakeyhtiön Helsingin Diakonissalaitoksen säätiölle maanantaina.
Historiallinen kauppa merkitsee uutta vaihetta jo 20 vuotta jatkuneessa tarinassa.

Caritaksen tarina alkoi 1990-luvun lopulla, kun vanhus-, vammais- ja veteraanijärjestöt perustivat yhdessä seurakuntayhtymän kanssa sekä Oulun kaupungin myötävaikutuksella säätiön. Sen tarkoituksena oli kristillisen diakonian hengessä edistää vanhusten ja vammaisten asumisoloja, terveyttä ja kuntoutusta.

Tämän tehtävän toteuttamiseksi säätiö on perustanut osakeyhtiöitä, joista yksi on juuri Diakonissalaitokselle myyty yhtiö.

Mielestäni on hyvä asia, että uusi omistaja on arvoiltaan diakonialähtöinen toimija. Caritaksen työntekijät siirtyvät uuden toimijan palvelukseen.

Diakonissalaitos on uusia diakonisia avauksia toteuttava tunnettu hyväntekijä, jolla on kestävät arvot. Näiden varassa vuonna 1867 perustettu toimija on pärjännyt tähän päivään saakka ja suuntaa vahvempana kohti tulevaisuutta.

Vanhukset ja vammaiset ansaitsevat palveluita, joissa on mukana diakonialähtöisyys.

Caritas-säätiön hallinnossa on nyt pohdinnan paikka, millä tavalla se toteuttaa Caritas Palvelut Oy:n myynnin jälkeen sitä tehtävää, jota varten säätiö on aikanaan perustettu.

Tämä voi olla uuden Caritas-tarinan alku, jonka muoto toivottavasti hahmottuu tulevien vuosien aikana.

Kirjoittaja on Oulun seurakuntayhtymän johtaja

Anna palautetta jutusta

Lue kirjoittajan aiempia tekstejä:

Pääkirjoitus: Elämme poikkeuksellista aikaa

Lue lisää aiheesta:

Näkemyksiä