Pappi on arjen taustavoima ammattioppilaitoksessa

6.9.20

Opintopäällikkö Ville Bräysyn kokemuksen mukaan oppilaitospastori nousee eturintamaan silloin, kun viedään esimerkiksi suruviestiä.


Teksti: Marita Ahlgren . Kuvat: Anne Hautala .

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n opintopäällikkö Ville Bräysy kuvailee oppilaitospastorin olevan ”sopivasti saatavilla, mutta ei tyrkyllä”.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei pappi paistattele huomion keskipisteenä, mutta ammatillista koulutusta tarjoavan oppilaitoksen väki tietää häneen tukeutumisen olevan mahdollista.

– Katariina kertoo niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle, että hänen luokseen voi tulla keskustelemaan. Hän on mukana kaikessa opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvässä toiminnassa, viittaa Bräysy oppilaitospastori Katariina Pitkäseen.

Eturintamaan oppilaitospastori astuu, kun edessä on yksi kouluelämän haastavimmista tilanteista: suruviestin saapuminen.

Tämänkaltaisia tilanteita OSAO:ssa on Ville Bräysyn mukaan ollut viime vuosina valitettavan paljon, sekä opiskelijoiden että henkilökunnan keskuudessa.

– Oppilaitospastorin ammattitaitoa tarvitaan erityisesti silloin, kun suruviesti kerrotaan opiskelijoille, tarjotaan keskusteluapua, järjestetään muistotilaisuus tai kirjoitetaan vaikkapa tiedotetta tapahtuneesta.

Kommentoi juttua täällä

Lue muut 3.9.2020 ilmestyneen numeron oppilaitostyöstä kertovat jutut:

Oppilaitospastori opettaa tuleville hoitajille läsnäoloa

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä