Pappi on arjen taustavoima ammattioppilaitoksessa

Opintopäällikkö Ville Bräysyn kokemuksen mukaan oppilaitospastori nousee eturintamaan silloin, kun viedään esimerkiksi suruviestiä.

Koulutuskuntayhtymä OSAO:n opintopäällikkö Ville Bräysy kuvailee oppilaitospastorin olevan ”sopivasti saatavilla, mutta ei tyrkyllä”.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei pappi paistattele huomion keskipisteenä, mutta ammatillista koulutusta tarjoavan oppilaitoksen väki tietää häneen tukeutumisen olevan mahdollista.

– Katariina kertoo niin opiskelijoille kuin henkilökunnalle, että hänen luokseen voi tulla keskustelemaan. Hän on mukana kaikessa opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvässä toiminnassa, viittaa Bräysy oppilaitospastori Katariina Pitkäseen.

Eturintamaan oppilaitospastori astuu, kun edessä on yksi kouluelämän haastavimmista tilanteista: suruviestin saapuminen.

Tämänkaltaisia tilanteita OSAO:ssa on Ville Bräysyn mukaan ollut viime vuosina valitettavan paljon, sekä opiskelijoiden että henkilökunnan keskuudessa.

– Oppilaitospastorin ammattitaitoa tarvitaan erityisesti silloin, kun suruviesti kerrotaan opiskelijoille, tarjotaan keskusteluapua, järjestetään muistotilaisuus tai kirjoitetaan vaikkapa tiedotetta tapahtuneesta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää