Huivipäinen mies soittaa kitaraa ja laulaa mikrofoniin.

Juice Leskisen tekstit täyttävät Kastellin kirkon

5.10.20

Suomalaisille tuttuja tekstejä rakkauden iloista ja suruista, epäonnistumisesta ja kaipauksesta kuullaan sunnuntaina 11. lokakuuta pidettävässä Ole mulle vähän aikaa hän -runoillassa.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Wikipedia .

Muusikko, sanoittaja ja runoilija Juhani ”Juice” Leskinen olisi täyttänyt tänä vuonna 70 vuotta.

Leskisen sanoitukset ovat tuttuja suomalaisille, löytyyhän esimerkiksi Leskisen vuonna 1975 julkaisema Syksyn sävel useasta peruskoulun musiikin oppikirjasta. Sitä ovat laulaneet koulun musiikkitunneilla monet 1980-90-luvuilla lapsuuttaan viettäneet.

Tämän vuoden aikana on julkaistu ainakin kaksi Leskisen haastatteluihin pohjautuvaa teosta, mutta liki 14 vuotta sitten menehtyneen musiikkilegendan tuotantoa ei ole juuri tuotu lavalle merkkivuoden nimissä.

Sunnuntai-iltana 11. lokakuuta Kastellin kirkossa pidettävässä Ole mulle vähän aikaa hän -runoillassa kuullaan Leskisen säkeitä niin lausuttuna kuin laulettuna.

Pastori Juha Vähäkankaan koostamissa Kastellin kirkon runoilloissa Leskisen tekstejä on kuultu aiemminkin. Tämä on kuitenkin ensimmäinen pelkästään hänen tuotannolleen omistettu ilta.

Vähäkangas luonnehtii Leskistä loistavaksi sanataiteilijaksi, jonka tekstit sopivat niin laulettaviksi, lausuttaviksi kuin luettaviksi.

– Kun jää kuuntelemaan sanoja, niiden kautta voi kokea omat herkät hetkensä.

Leskisen tuotannossa on myös useita ihmisen ja ihmiskunnan jumalasuhdetta kuvaavia tekstejä. Vähäkangas ei ihmettelisi vaikka Leskisen musiikkia olisi joskus myös virsikirjassa.

– Esimerkiksi Syksyn Sävel tai Kaksoiselämää voisivat olla sinne sopivia kappaleita.

Kastellin kirkossa pidettävä runoilta on kaikille avoin ja ilmainen.

Illan musiikista vastaa nuorisomuusikko Esa Rättyä bändeineen.

Runoiltaa ei voi seurata videon välityksellä, mutta tilaan mahtuu poikkeusaikanakin 100 henkeä, mikä on enemmän kuin keskimäärin runoilloissa on kuulijoita.

Anna palautetta tai kommentoi juttua toimitukselle

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Näkemyksiä