Vaaleahiuksinen silmälasipäinen nuori mies istuu työpöydän ja tietokoneruudun ääressä.

Tero Takalo kotiutui kameran taakse ja lehtitoimitukseen

5.10.20

Tutkintoon kuuluvaa harjoittelua Rauhan Tervehdyksen toimituksessa suorittava Tero Takalo tekee lehdelle muun muassa markkinointivideota.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Elsi Salovaara .

Tarkkasilmäisimmät Rauhan Tervehdyksen lukijat ovat ehkä jo hoksanneet lehdentekijäkaartiin ilmestyneen uuden nimen. Usean kuvan yhteyteen kuvaajaksi on merkitty Tero Takalo, niin myös tämän lehden kansikuvajutussa.

Valokuvaaminen on Takalolle vielä suhteellisen uusi aluevaltaus.

– Kameraa en ole paljon pidellyt käsissäni, sillä olin aiemmin suuntautunut enemmänkin graafiselle puolelle. Ammattiopisto Luovilla opiskelun aikana olen kiinnostunut kuvaamisesta.

Aiemmilla harjoittelujaksoillaan Takalo on muun muassa videokuvannut Kärpille naisten ja junnujen pelejä sekä ollut toteuttamassa Oulugospelin viestintää Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa.

Reilun vuoden ajan mediapalvelujen toteuttajaksi opiskelleen Takalon opinnot ovat edenneet vauhdilla, sillä valmistuminen on edessä joulun alla.

Luovilla osaaminen todistetaan näyttötutkinnoilla. Takalolle tekemällä oppimiseen on antanut vauhtia toiminta opiskelijoiden osuuskunnassa Korkea Osk:ssa, joka tekee erilaisia tilaustöitä.

Rauhan Tervehdyksen toimitukseen Takalo on kotiutunut hyvin. Harjoittelija on otettu mukaan kaikkiin toimituksen suunnittelukokouksiin, joissa hän saa kertoa näkemyksensä muiden tavoin. Yksi oma juttuideakin on jo toteutumassa.

Heti ensimmäisenä harjoittelupäivänä edessä oli yhdessä toimittajan kanssa tehty kuvauskeikka Kellon seurakuntakodin päiväkerhoon.

– Tapahtumat ja muut juttukeikat ovat mielenkiintoisia, sillä silloin pääsee kurkkaamaan paikkoihin, joissa ei yleensä käy.

Ensimmäisten harjoitteluviikkojen aikana juttukeikkoja on ollut useita, ja lisäksi Takalo on ollut ikuistamassa keskustelutilaisuutta ja siihen osallistujia. Hän on päässyt tekemään itsenäisesti myös esimerkiksi henkilökuvauksia.

Työn alla on myös Rauhan Tervehdyksen esittelyvideo, joka pääsee loppuvuonna levitykseen sosiaalisen median kanavissa.

– Odotan innolla, mitä kaikkea siihen keksitään.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä