Piirros: Lotta Vuorma

Hoosianna-juhla nähdään tänä vuonna pelkästään Virtuaalikirkossa

25.11.20

Seitsemättä kertaa järjestettävä Hoosianna-juhla toteutetaan lauantaina 28. marraskuuta poikkeuksellisesti vain videolähetyksenä.


Oulussa järjestetään adventin alla, lauantaina 28.11. kello 18 seitsemäs Hoosianna-juhla. Koronatilanteesta johtuen toteutus on poikkeuksellinen ja juhla vietetään ilman läsnä olevaa yleisöä. Hoosianna-juhlaan voi osallistua Virtuaalikirkossa.

Hoosianna-juhla alkaa oululaisen säveltäjän, Leevi Madetojan Arkihuolesi kaikki heitä -laululla. Ynnin tiernapojat esittävät näytelmän ensimmäisen kappaleen Hyvää iltaa.

Juhlassa oman adventtitervehdyksensä tuovat Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja tuomiorovasti Satu Saarinen. Juhla huipentuu yhdessä laulettavaan Hoosianna-hymniin.

Piispa Jukka Keskitalo seuraa huolestuneena pandemiatilannetta laajassa puolen Suomen hiippakunnassa.

– Meidän on nyt hyvin tärkeää noudattaa annettuja ohjeita kokoontumisista. Suosituksiin on suhtauduttava vakavasti. Juuri tähän hetkeen sopii erinomaisesti adventin rukous Hoosianna, mikä tarkoittaa oi auta, pelasta. Tervetuloa laulamaan hymni kanssani kotisohvalta käsin, piispa Jukka Keskitalo kutsuu.

Lue lisää aiheesta:

Kirkko ja usko Seurakunnat