Jarmo Husson kontaktit poikivat kauppapaikan käsitöille

30.11.20

Jarmo Husso on avittanut useamman kerran Oulun seurakuntien lähetysväkeä, jotta kaupungista on löytynyt hyväsijantinen myymälä joululahjaostoksille.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Riitta Hirvonen (kuva Jarmo Hussosta), Eveliina Pylväs .

Oulun seurakuntien pop up -käsityökauppa Silimukka on avannut ovensa. Iso kiitos Torikatu 7:ssä sijaitsevasta, hyvästä kauppapaikasta kuuluu Jarmo Hussolle.

Husso ei pelkästään avittanut myymälän etsinnässä, vaan hän on luvannut antaa Silimukan vapaaehtoisille myyjäkoulutusta.

Hyvät vinkit tuskin loppuvat kesken, sillä Husso työskenteli aikanaan Pukumies-liikkeen toimitusjohtajana.

Kauppapaikka Silimukka sijaitsee Torikadulla.

Vaikka Husso on nykyisin eläkkeellä, eivät työelämän kontaktit ole unohtuneet. Hyvät yhteydet liiketilojen omistajiin helpottivat tilan löytymistä kivijalkamyymälälle.

Kun seurakunnista kysyttiin Hussolta muutama vuosi sitten ensimmäisen kerran apua pop up -myyntipaikan etsintään, lupaus oli tehdä asiassa parhaansa.

– Sanoin paneutuvani asiaan pohjia myöten. Mitään varmaa en ole voinut luvata.

Husso laskee, että nykyinen käsityökauppa Torikadulla on ainakin jo kolmas tila, jonka hän on pystynyt osoittamaan lähetystyön harrastajille.

Hussolta saatu tuki innosti silmukkalaisia keksimään auttajalle uuden leikkimielisen tittelin: lähetyksen kummisetä.

Kokenut kauppamies kertoo arvostavansa lähetysaktiivien kädentaitoja ja heidän taitoaan sisustaa käsityöpuoti kauniisti.

– Olen nähnyt urallani, että liikkeen sisustamiseen voidaan käyttää suuria summia. Silimukan sisustusideat ja esteettisyys perustuvat pieni on ihanaa -näkemykseen.

Kummisetä Husso on antanut myös lupauksen tulla soittamaan saksofonia myymälään joulutunnelman luomiseksi.

Käsityökauppa on avoinna 22.12. saakka ma-pe 10–18 ja la 10–15.

Näkymä on kaupan sisältä.
Taidolla tehdyt lapaset ja villasukat ovat tärkeä osa käsityöpuodin tarjontaa.

 

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä Karjasillan seurakunta Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta Yleinen