Limingassa tuunataan kierrätyshengessä, materiaalia löytyy seurakunnan Kierrätystorilta

3.11.20

Limingan seurakunnan Lähetysvintillä kokoontuvassa Tuunauspajassa tehdään käsitöitä ja askarrellaan kierrätyshengessä. "Ajatuksena on, että Tuunauspajassa voimme hyödyntää alakerrasta löytyviä materiaaleja", sanovat diakoniatyöntekijät Piia Pengerkoski ja Marika Kamps.


Teksti: Minna Kolistaja . Kuvat: Minna Kolistaja .

Alakerralla Pengerkoski ja Kamps tarkoittavat samassa rakennuksessa toimivaa seurakunnan Kierrätystoria. Sinne voi lahjoittaa itselleen tarpeetonta tavaraa ja vastaavasti kuka tahansa saa hakea sieltä maksutta tarvitsemansa.

Lahjoituksena saatavista vaatteista, tekstiileistä ja esineistä kaikki ei lähde kiertoon, joten niistä riittää materiaalia tuunattavaksi.

Viime kokoontumiskerralla munakupeista ja metallisista leivosvuoista syntyi huovutusvillan ja kangaspalan kanssa somia neulatyynyjä.

– Tuunauspaja on tällä hetkellä kokeilu: katsomme, riittääkö tulijoita päiväsaikaan. Jos riittää, paja jatkuu ensi vuonna.

– Seurakunnassa selvitämme myös, kävisikö Tuunauspaja kuntouttavasta työstä pitkäaikaistyöttömille, Kamps ja Pengerkoski sanovat.

Tuunauspaja on kokoontunut tähän mennessä kaksi kertaa. Pajassa on muun muassa valmistettu farkuista säkkituolinpäällistä, askarreltu joulukortteja, neulottu hypistelymuhvia muistisairaalle ja ideoitu sitä, miten ylösalaisin käännetyn jalallisen juomalasin kuvun alle rakentuisi minikokoinen jouluinen asetelma.

Kierrätyshenkisiä juttuja voi valmistaa joko omaan käyttöön tai seurakunnan lähetystyölle myytäväksi esimerkiksi Wanhan ajan joulu -tapahtumassa. Myytävää tarvitaan myös kirpputoritapahtumaan, joka on suunnitteilla seurakuntatalon pihapiiriin ensi kevääksi.

Tuunauspaja kokoontuu seuraavan kerran 20.11. kello 10–13 osoitteessa Pappilantie 6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Limingan seurakunta Yleinen