Pääkirjoitus: Auta!

25.11.20

Hoosianna tarkoittaa avunpyyntöä: Auta! On hyvä huomata ympärillä oleva hätä ja avunpyynnöt. Voimme auttaa tekemällä, kuuntelemalla ja lahjoittamalla, kannustaa Pekka Asikainen.


Teksti: Pekka Asikainen .

Adventtia ja joulua ei ole peruttu. Kirkoissa kajahtaa Hoosianna-virsi tulevana ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Siitä alkaa matka kohti joulua.

Kauneimmat joululaulutkin lauletaan kirkoissa, vaikka näin poikkeusaikana pääpaino on striimatuissa lähetyksissä. Lauluihin voi yhtyä kotona ja virittää ajatuksensa joulunodotukseen.

Ensimmäinen adventti on kirkkovuoden uusivuosi. Adventista alkaa matka kohti joulua. Adventin aikaa vietetään kodeissa sytyttämällä adventtivaloja ja -kynttilöitä. Tälle matkalle kuuluvat myös adventtikalenterit. Päivä päivältä viimeisen luukun avaaminen tulee lähemmäksi.

Joulupaasto alkaa adventtisunnuntain jälkeen. Tärkeintä paastossa on keskittyminen Jumalan ja lähimmäisen rakastamiseen. Paasto on omaa itsekkyyttä vastaan suunnattu kristillinen harjoitus. Se ei ole käpertymistä itseensä, vaan katseen suuntaamista vierelle ja ylös.

Hoosianna tarkoittaa avunpyyntöä: Auta! On hyvä huomata ympärillä oleva hätä ja avunpyynnöt. Voimme auttaa tekemällä, kuuntelemalla ja lahjoittamalla. Lahjoituksia varten Oulun seurakunnat avaavat Kotimaanavun keräyksen vähävaraisten perheiden ja koronan vuoksi ahdinkoon joutuneiden pienyrittäjien auttamiseksi seurakuntien diakoniatyön kautta. Siinä on yksi luotettava väylä tehdä hyvää.

Hoosianna – auta, pelasta! Katseen suuntaaminen ylös on tunnustus siitä, että elämäni ei ole omassa varassani. Jumala on hyvä ja armollinen. Adventtiin kuuluvan raamatunkertomuksen aasi on kuin luotu taakkojen kantajaksi. Ihmistä ei ole tarkoitettu uupumaan elämän murheiden alle.

Evankeliumin ilosanoma vapauttaa taakoista, koska Sanassa lahjoitetaan meille Kristus. Ei enempää eikä vähempää.

Hyvää adventin aikaa!

Kirjoittaja on Oulun seurakuntien yhtymäjohtaja

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Karjasillan seurakunta Kiimingin seurakunta Näkemyksiä Oulujoen seurakunta Oulun tuomiokirkkoseurakunta Oulunsalon seurakunta Tuiran seurakunta