Teija Keränen ilahtui Haukiputaan yhteisöllisyydestä

24.11.20

Haukiputaan seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä antaa kiitosta erityisesti hienosti toimivalle hävikkiruoan jakelulle.


Teksti: Elsi Salovaara . Kuvat: Katri Haapakorva .

Teija Keräsen lapsuudenkoti sijaitsee Suomussalmella, itärajan tuntumassa. Samanlaista pienen paikkakunnan tunnelmaa uusi diakoniatyöntekijä on kokenut Haukiputaalla, jossa hän aloitti työt syyskuussa.

– Kokemus Haukiputaalta on vielä lyhyt, mutta minut on yllättänyt positiivisesti se, miten luontaisesti täällä tehdään yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Kiitosta hän antaa erityisesti hienosti toimivalle hävikkiruoan jakelulle. Jaettava ruoka saadaan lahjoituksina Putaan Pullalta sekä K- ja S-marketeista.

Ruoka-apua tarvitseva kotitalous saa kassillisen kerran viikossa. Ruokakasseja jaetaan torstaisin ja perjantaisin Martinniemen seurakuntakodilta ja arkisin torstaita lukuun ottamatta seurakuntakeskuksesta, Keränen vinkkaa.

Kuten muissakin Oulun seurakunnissa, taloudellisen tuen tarpeessa olevat voivat myös varata käyntiajan diakoniatyöntekijöille soittamalla maanantaiaamuisin päivystysnumeroon.

Keränen on työskennellyt aiemmin myös Karjasillan seurakunnassa sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa, jossa hän oli laittamassa alulle ikäihmisten Hoksauta minut -hanketta.

Haukiputaalla Keräsen vastuulla on kirkonkylän alue sekä mielenterveys- ja päihdetyö. Koronapandemia on luonut haasteita viikoittaisiin kerhokokoontumisiin, ja syksylläkin kerhot ovat olleet hetken tauolla.

Keränen aistii, että ihmisillä on suuri tarve kohdata toisiaan.

– Toivoisin, että me diakoniatyöntekijät pystyisimme kohtaamaan ihmisiä mahdollisimman paljon. Se on työmme perusta.

Kommentoi ja anna palautetta

Nämä arkistojutut voisivat myös kiinnostaa sinua:

Hoksauta minut -korttikampanja etsii yksinäisiä ikäihmisiä

Lue lisää aiheesta:

Haukiputaan seurakunta Ihmiset ja elämä