Teija Keränen ilahtui Haukiputaan yhteisöllisyydestä

Haukiputaan seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä antaa kiitosta erityisesti hienosti toimivalle hävikkiruoan jakelulle.

Teija Keräsen lapsuudenkoti sijaitsee Suomussalmella, itärajan tuntumassa. Samanlaista pienen paikkakunnan tunnelmaa uusi diakoniatyöntekijä on kokenut Haukiputaalla, jossa hän aloitti työt syyskuussa.

– Kokemus Haukiputaalta on vielä lyhyt, mutta minut on yllättänyt positiivisesti se, miten luontaisesti täällä tehdään yhteistyötä eri tahojen kanssa.

Kiitosta hän antaa erityisesti hienosti toimivalle hävikkiruoan jakelulle. Jaettava ruoka saadaan lahjoituksina Putaan Pullalta sekä K- ja S-marketeista.

Ruoka-apua tarvitseva kotitalous saa kassillisen kerran viikossa. Ruokakasseja jaetaan torstaisin ja perjantaisin Martinniemen seurakuntakodilta ja arkisin torstaita lukuun ottamatta seurakuntakeskuksesta, Keränen vinkkaa.

Kuten muissakin Oulun seurakunnissa, taloudellisen tuen tarpeessa olevat voivat myös varata käyntiajan diakoniatyöntekijöille soittamalla maanantaiaamuisin päivystysnumeroon.

Keränen on työskennellyt aiemmin myös Karjasillan seurakunnassa sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa, jossa hän oli laittamassa alulle ikäihmisten Hoksauta minut -hanketta.

Haukiputaalla Keräsen vastuulla on kirkonkylän alue sekä mielenterveys- ja päihdetyö. Koronapandemia on luonut haasteita viikoittaisiin kerhokokoontumisiin, ja syksylläkin kerhot ovat olleet hetken tauolla.

Keränen aistii, että ihmisillä on suuri tarve kohdata toisiaan.

– Toivoisin, että me diakoniatyöntekijät pystyisimme kohtaamaan ihmisiä mahdollisimman paljon. Se on työmme perusta.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää