Piirroskuvassa näkyy kaksi täyttä ruokakassia ja Kotimaanavun tunnus.

Apua oikeaan osoitteeseen 

16.12.20

Oulun seurakuntien keräys tulee avuksi lähellä olevaa hätään. Tavoitteena on kerätä 50 000 euroa hätää kärsiville oululaisille tammikuun 2021 loppuun mennessä.


Teksti: Riitta Hirvonen . Kuvat: Kirkkopalvelut .

Joulu on antamisen aikaa, mutta minne kohdentaa varojaan, kun yhtä aikaa on meneillään useita keräyksiä?

Lapsi- ja perhetyötä tekevä Kari Rekilä vinkkaa mielellään yhden näkökulman Oulun seurakuntien ajankohtaiseen varainkeruuseen.

– Kotimaanavun kautta tehtävä lahjoitus menee oululaisille. Apua jakavat auttamisen ammattilaiset, seurakuntien diakoniatyöntekijät. Apu löytää siis varmasti oikean osoitteen, Rekilä sanoo.

Oulun seurakuntien, Oulun kauppakamarin, Forum24-lehden yhteistyössä syntynyt keräys järjestetään Kirkkopalveluiden Kotimaanavun kautta. Sen tavoitteena on kerätä 50 000 euroa tammikuun loppuun mennessä.

Rahahuolia oli  jo ennen koronaa

Rekilä on nähnyt työssään, että taloudellisesti ahtaalla ovat tällä hetkellä erityisesti vähävaraiset lapsiperheet ja monet pienyrittäjät. Myös yhden vanhemman perheiden taloudet ovat usein tiukoilla.

Juuri heitä Kotimaanavun keräyksellä halutaan auttaa esimerkiksi lahjakorttien avulla.

Avun tarvetta on kasvattanut koronaepidemian seuraukset, esimerkiksi lomautukset. Diakonian asiakasmäärät ovat nousseet muun muassa Tuiran seurakunnassa ja uusia asiakkaita on tullut pitkin vuotta. 

Rekilä muistuttaa kuitenkin, että monia perheitä taloushuolet ovat painaneet jo ennen korona-aikaa.

Auttamismahdollisuuksia kysytään tiuhaan 

Poikkeuksellinen aika on näkynyt Rekilän työssä myös siten, että aiempia vuosia enemmän esimerkiksi kaupungin työntekijät ja järjestöjen edustajat ovat tiedustelleet asiakkaidensa puolesta seurakuntien avustusmahdollisuuksia.

– He näkevät avun tarvetta, mutta esimerkiksi kaikilla järjestöillä ei ole omaa varainkeruuta ja mahdollisuutta taloudelliseen apuun.

Rekilä toivoo Kotimaanavun keräykselle menestystä, ja sanoo, että kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä ja tervetulleita, jotta auttamistyötä voidaan tehdä.

– Tämä on tavallisten oululaisten ja paikallisten yritysten mahdollisuus tehdä hyvää juuri nyt, hän sanoo.  

Linkki keräykseen löytyy Oulun seurakuntien verkkosivuilta.

 

Jutusta voi antaa toimitukselle palautetta.

Lue lisää aiheesta:

article Ihmiset ja elämä Yleinen