Kirkkoherra on seurakuntalehden uskollinen ystävä

Muhoksen kirkkoherran Jouni Heikkisen mielestä seurakuntalehden ei pidä julistaa totuuksia, vaan pikemminkin avata ovia ihmisten omalle ajattelulle.
– Lehden tehtävä on minusta lopulta sama kuin kirkkoherran: haluan laittaa uskon sanomaa tarjolle ja sitä voi jokainen makustella rauhassa.

Muhoksen kirkkoherra Jouni Heikkinen on kuulunut Rauhan Tervehdys ry:n hallitukseen kahden vuosikymmenen ajan. Pitkä aika vastuunkantajana – viime vuodet varapuheenjohtajan roolissa – on tehnyt hänestä seurakuntalehden vankkumattoman ystävän.

– Näen, että lehden toimittajat ovat osa Muhoksen seurakunnan työntekijäjoukkoa. Tällä ilmaisulla tarkoitan, että toivon toimituksen jakavan niitä päämääriä ja painopisteitä, joita luomme seurakunnassamme.

Vaikka Heikkinen puhuu yhteisestä suunnasta muhoslaisten kanssa, ei hän halua omia lehteä yhden seurakunnan julkaisuksi.

– Minusta on hienoa, että lehden taustalla on useita seurakuntia. Rauhan Tervehdys tulee levikkialueellaan monenlaisiin koteihin ja tuo viestiä seurakunnista.

Heikkinen toivoo, että seurakuntalehden sisältö vastaisi ihmisten jumalakaipaukseen.

– Uskon, että ihmisissä elää eräänlainen kaukokaipuu Jumalan läheisyyteen, vaikka saatamme olla arkoja puhumaan hengellisyydestämme.

 

Uskon, että ihmisissä elää eräänlainen kaukokaipuu Jumalan läheisyyteen, vaikka saatamme olla arkoja puhumaan hengellisyydestämme.

 

Heikkisen mielestä lehden ei pidä julistaa totuuksia, vaan pikemminkin avata ovia ihmisten omalle ajattelulle.

– Lehden tehtävä on minusta lopulta sama kuin kirkkoherran: haluan laittaa uskon sanomaa tarjolle ja sitä voi jokainen makustella rauhassa. Toivon, että niin minä kuin lehti onnistumme puhumaan uskosta ja toivosta tavalla, johon on helppo samaistua.

Heikkinen korostaa visuaalisuutta viestinnässä. Siksi hän iloitsee siitä, että Rauhan Tervehdyksessä käytetään paljon värejä muun muassa seurakuntien omissa ilmoituksissa lehden takaosassa.

Heikkinen ilmoitti Rauhan Tervehdys ry:n syyskokouksessa marraskuussa jättäytyvänsä pois hallituksesta. Hänen tilalleen valittiin Lumijoen seurakunnan kirkkoherra Erja Oikarinen.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää