Kolumni: Edessämme on uusi huikea kirkkovuosi 

1.12.20

Juuri tämän huikean kirkkovuoden aikana voi tapahtua paljon hyvää, sanoo toiveikkaasti kolumnisti Mikko Pyhtilä.


Teksti: Mikko Pyhtilä .

Uusi kirkkovuosi on alkanut. Olemme saaneet laulaa tai kuunnella hoosiannaa, ja nyt adventin aikana saamme myös laulaa Kauneimpia joululauluja. 

Tällä erää ne eivät toteudu täysissä kirkoissa täysin palkein laulaen. Sen sijaan voimme osallistua laulamiseen kotona radion tai Virtuaalikirkon lähetyksen äärellä.

Ehkä Kauneimpia joululauluja lauletaan ulkona: pikkupakkasessa, huurteisten puiden ympäröimänä, maailman runsaimpien jouluvalojen – tähtitaivaan – alla.

Seurakunnissa on löydetty lukematon määrä tapoja toteuttaa laulut turvallisesti. Samalla näiden laulujen kaiku kantaa hyvää maailman lapsille: yhdelle koulukirjat, toiselle esikoulupaikan, jollekulle puhtaan veden. 

Raamatun kertomukseen, jossa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin, liittyy eri maissa erilaisia mielikuvia.

Oulun hiippakunnan tansanialaisen ystävyyshiippakunnan piispa Andrew Petro Gulle, joka itsekin on varttunut karjan ja karjankasvattajien parissa, saarnasi kerran tästä aiheesta. Hän kysyi kirkkokansalta, huomasivatko he, miten tässäkin raamatunkohdassa on kyse Jeesuksen tekemästä ihmeestä.

”Koettakaapa ratsastaa nuorella aasilla, jota ei ole totutettu vielä ihmisiin. Siinä voi mennä vaikka henki”, piispa totesi. 

Adventin ja joulun teema on toivo. Luvassa on jotakin sellaista hyvää, jota kannattaa odottaa. Siksi tähänkin uuteen kirkkovuoteen saamme lähteä toivoen. 

Mitä kaikkea hyvää toivommekaan maailmalla tapahtuvaksi? Mitä sellaista hyvää, mitä tämä maailmamme tarvitsee, meistä jokainen omalla paikallaan voisi tehdä? Mitä kaikkea hyvää Jumala on tälle vuodelle suunnitellut?

Vastauksia emme vielä tiedä, mutta voimme toivoa.

Juuri tämän huikean kirkkovuoden aikana voi tapahtua paljon hyvää! 

Kirjoittaja on lähetystyön asiantuntija Suomen Lähetysseurassa

 

Kommentoi tai anna palautetta kolumnista

Lue lisää aiheesta:

column Näkemyksiä