Järkytystä ja surua purettiin yhdessä Muhoksella

Kirkkoon oli mahdollista tulla hiljentymään maanantaina paljastuneen perhetragedian johdosta. Muhoksen seurakunnan työntekijöihin voi olla yhteydessä myös tulevina päivinä.

Kaksi seurakunnan diakoniatyöntekijää istuu kirkossa edessään iso palava kynttilä.||

Kirkon alttarilla lepattaa vieri vieressä kolme kynttilää.

Tiistaina 26. tammikuuta ne lepattivat kello 20 asti. Kirkko oli avoinna, koska muhoslaisen äidin ja kahden lapsen kuolema on järkyttänyt ihmisiä niin paikkakunnalla kuin kauempana.

Kirkon ovia pidettiin auki kaksi tuntia myös maanantaina.

– Saimme tiedon tapahtumasta maanantaina puoli viiden maissa iltapäivällä. Halusimme reagoida tilanteeseen välittömästi, kertoo Muhoksen kirkkoherra Jouni Heikkinen.

Tieto ei ehtinyt levitä laajalti, ensimmäisenä iltana kävijöitä oli vain kolme. Tiistaina kävijöitä oli kolmisenkymmentä.

Heti tiistaiaamuna tapahtunutta oli käsitelty erityisesti paikallisessa yläkoulussa ja varhaiskasvatuksen yksikössä kriisityöntekijöiden johdolla. Toinen menehtyneistä lapsista oli yläkouluikäinen, toinen alle kouluikäinen.

Kriisityöryhmä huolehtii siitä, että koulussa on lähipäivinä välitunneilla läsnä tavallista enemmän aikuisia. Joukkoon kuuluvat myös diakoniatyöntekijä ja nuorisotyöntekijät sekä kunnasta että seurakunnasta.

– Tilanne koskettaa syvältä, mutta emme voi muuttaa tapahtumia. Siksi pyrimme pitämään esillä toivon ja armon sanomaa. Tämä on iso risti perheenjäsenille ja sukulaisille, eikä sitä pidä lisätä syyllistämisellä, Heikkinen toteaa.

Hän kertoo seurakunnan työntekijöiden kiinnittävän erityistä huomiota juuri siihen, ettei kuljettaisi kenenkään ohi.

Sydäntä voi purkaa seurakunnan työntekijöille – vaikka kaupan parkkipaikalla tai leikkipuistossa.


Jaa sivu eteenpäin


Lue artikkeliin liittyviä aiheita

Mitä mieltä olit artikkelista?

Millaisia ajatuksia tai tunteita juttu herätti? Haluatko lähettää viestin haastatellulle tai jutun tekijälle? Anna risuja tai ruusuja alla olevalla lomakkeella. Arvomme palkintoja palautteen antajien kesken, joten jätä yhteystietosi, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Palautelomake (artikkelit)

Aiheeseen liittyvää